За ініціативи благодійного фонду “Кам’янчанин” об’єднано підприємців міста над Смотричем з метою допомоги лікарям, які перші потрапляють до зони ризику в боротьбі з коронавірусом.

– Нині настав досить важкий період, коли потрібно згуртуватись, і, думаю, кожен з нас усвідомлює: якщо лікарі захворіють, то епідемія може набрати набагато більших обертів, – зазначив засновник благодійної організації Микола Мельник. – Тому ми взяли на себе зобов’язання – максимально допомогти підготуватися нашим медичним закладам у всеозброєнні зустріти небажаного інфекційного гостя.
Першими підтримали ініціативу “Кам’янчанина” підприємці – власники мережі кав’ярень “Coffee Bike”, сендвіч-бару “Троє в каное”, фотостудії “KOSTYK.PHOTO.COM”, гостьового дому “Old Town”, готельно-ресторанного комплексу “Шервуд stream”, президент баскетбольної команди “DI DI BAO” та інші.
Тести на грип та коронавірус, маски, захисні костюми, безконтактні термометри, деззасоби, – ось далеко не повний перелік товарів, який купують на зібрані кошти благодійники фонду. Ще 40 тисяч гривень для потреб лікарень міста надала кредитна спілка “Ощадність”, керівник Анатолій Занюк. Кошти витрачено на закупівлю 2 тисяч масок, рукавичок, окулярів захисних, необхідного вбрання для дез- інфекції та ліків першої необхідності.
А ось для найвразливішої категорії населення – людей похилого віку, в місті працює послуга надання адресної допомоги. Щодня цю роботу виконують соціальні працівники територіального центру “Турбота”. Враховуючи нинішню складну ситуацію, безкорисливо допомогти місту згодилося керівництво фірми електротаксі “VOLTA”, яке наразі бере участь у довезенні соцпрацівників до літніх людей, котрі потребують догляду. Крім того, таку функцію виконують і автівки територіального центру, де також працює спецавтомобіль соціального таксі.