Якою повинна бути сучасна медицина, чи матиме шанс на доступне лікування більшість населення, чи гарантуватимуть нам якість медичних послуг? Ці питання обговорюємо з Іриною Понятовською, медичним директором ТОВ «Сіліцея-Поділля».

    — Сьогодні дуже важливо забезпечити високотехнологічну медичну допомогу для переважної більшості населення.
І нещодавно ТОВ «Сіліцея-Поділля» відкрило в Хмельницькому медико-діагностичний центр, де надаватимуться послуги й з малоінвазивної хірургії.
    — Але ж малоінвазивна хірургія — надзвичайно складний напрям. Потрібні сучасна апаратура, висококласні спеціалісти.
    — І з цим, на щастя, проблем немає. У зв’язку з тим, що було реорганізовано, а по суті, знищено, відділення малоінвазивної хірургії Хмельницької міської лікарні, ми поспішили запропонувати роботу в «Сіліцеї-Поділля» колишньому завідувачу цього відділення Леоніду Олександровичу Щербі. Його багатий досвід — важко переоцінити. Разом з сином, теж хірургом, вони забезпечуватимуть практично усі види операцій, які раніше проводилися у відділенні малоінвазивної хірургії Хмельницької міської лікарні. Особливий акцент робимо на жіночому здоров’ї. Спеціальна лабораторна діагностика, сучасні методики лікування, малотравматичні й безболісні операції — все це буде забезпечено для пацієнток нашого новоствореного центру.
Крім того, є велика потреба у лікуванні лор-патології, судинних захворювань, зокрема проблеми діабетичної стопи, за сучасними світовими методиками, і ми надаватимемо  таку високопрофесійну допомогу. Наша мета — стати справжнім сімейним центром з первинним, вторинним, третинним рівнем медичної допомоги, куди би люди зверталися без остраху, і де б їхні сподівання на одужання, на подолання проблем зі здоров’ям сповна виправдалися.
А про унікальність апаратури, яку придбало товариство «Сіліцея-Поділля», розповідає Леонід Щерба:
 — Концепція нашої хірургічної роботи полягає в тому, щоб у хворого не було болю, щоб якомога швидше після операції пацієнт міг ходити, так само швидко повернувся до трудового життя, знову наголошу, без болю. І це можливо, адже сучасні методики лікування, сучасні медичні препарати й апаратура нашого медичного центру зможуть забезпечити такий ефект. Наприклад, зонди для проведення гастроендоскопії настільки тонкі, що ця неприємна зазвичай діагностика не завдає дискомфорту. Електрохірургічні, лазерні інструменти, аргонноплазмовий коагулятор, відеофіксація, газовий стерилізатор, інше обладнання — це диво сучасних технологій. Вражає й новітній ендоскоп з освітлювачами, який одразу «розпізнає» ракові клітини в шлунку. Приємно, що «Сіліцея» запроваджує все нове, прогресивне.
— Проте не кожній пересічній людині, мабуть, по кишені такі послуги.
— Наша мета — високотехнологічну доступність поєднати з фінансовою доступністю. Сучасна ефективна допомога пацієнту за розумну ціну, без «подачок» в кишеню лікарю, — це не рожева мрія, а реальність, яка відкривається для кожного, хто переступить поріг медичного центру «Сіліцея-Поділля», — каже Ірина Понятовська. — Про нас можна більше дізнатися і в соцмережах, і на сторінці Фейсбуку, або ж зателефонувати за номером: 096-083-03-03.
— А конкуренції не боїтеся?
— Маємо найкращих фахівців, унікальну апаратуру, маємо величезне бажання забезпечувати найвищий рівень допомоги та лікування без болю. З таким «арсеналом», думаю, не варто піддаватися сум’яттю, боятися конкурентів. Знаю одне: в оцінці пацієнтів ми повинні стати найкращими.