Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 628

В особливий спосіб віншували школярі Ярмолинеччини медичних працівників центральної районної лікарні з їхнім професійним святом. Більше шістдесяти малюнків, надиктованих дитячими сердечками й старанно виведені їхніми ручками, стали несподіваним приємним сюрпризом й найкращим подарунком медикам.

«Наші учні щороку традиційно вітають лікарів і працівників лікарні піснями, танцями, віршами, квітами на урочистостях, приурочених Дню медичного працівника, — розповідає ініціатор ідеї, начальник відділу освіти Ярмолинецької райдержадміністрації Валентина Хоптова. — Зважаючи на заборону урочистостей, зумовлену пандемією коронавірусу, ми в інший спосіб, дистанційно, вирішили вшанувати людей в білих халатах, вартових людських життів і здоров’я. Серед наших лікарів є ті, хто побував у зоні АТО, у гарячих точках інших країн, на чиїх рахунках чимало врятованих життів. Учні районного Будинку дитячої та юнацької творчості в учнівських групах в соціальних мережах запустили челендж, до якого доєдналися усі бажаючі. Відрадно, що діти з надзвичайною відповідальністю поставилися до дистанційного привітання-подяки, витримуючи таємницю, навіть від друзів, батьки яких працюють у лікарні. Зважаючи на погане автобусне сполучення, учні з сіл віднаходили безліч способів, аби передати нам малюнки. Тож, напередодні власне свята ми позичили у райбібліотеці стелажі і влаштували у фойє райлікарні справжнісінький вернісаж».
«Сюрприз нас усіх дуже приємно здивував, — ділиться головний лікар Ярмолинецької районної лікарні Альона Соломон. — Про кожен малюнок хочеться розповідати окремо. На них — боротьба й перемога над коронавірусом, нелегкі будні медичних працівників, швидкі, що мчать на виклик, чимало портретів педіатрів. Ми дуже вдячні за справді неймовірний подарунок. Коли стелажі заберуть у бібліотеку, усі малюнки неодмінно прикріпимо на стіни у фойє, вони ж бо — справжній оберіг».
Дотримуючись карантинних вимог, наступного дня на подвір’ї закладу вітали, вручали грамоти й подарунки медикам району, який, Богу дякувати, не має жодного випадку COVID-19, голови районної ради Володимир Безушко, райдержадміністрації Василь Гуменюк, депутат обласної ради Андрій Шутяк, керівники медичних установ Ярмолинеччини.