Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 445

І підтвердження цим словам — взірцевий результат, якого вдалося досягти більш ніж за двадцять років клопіткої праці. Завдяки ініціативності, бажанню постійно йти вперед і розвиватися іноді вдається досягти приголомшливих результатів, які, як то кажуть, видно неозброєним оком. Микола МИКУЛЯК — начальник управління Держпродспоживслужби в Волочиському районі — своїм прикладом давно довів: якщо є ціль і бажання її досягати — все вдасться. А головне — його працівники мають гідні умови роботи, тож не потрібно шукати кращої долі по закордонах, а можна реалізувати себе тут, на місці. Особливо, зазначає керівник, якщо ти за покликом серця вибрав професію ветеринара.

І недарма ж кажуть, коли на роботу хочеться йти, то і працюється ефективніше вдвічі. Напевно, такої красивої прибудинкової території, як біля Волочиського управління Держпродспоживслужби, не те що в області, а й по всій Україні важко відшукати. Ідеальні газони, підстрижені декоративні деревця і кущики, бруківка, лавочки для відвідувачів — побачене справді вразило. Та й приміщення (до речі, чимале), що й казати, і ззовні, і всередині відремонтоване, дах перекритий. Все прибране ідеально, тому естетичну насолоду отримаєш щоразу, як прийдеш. А відвідувачів тут вистачає кожного дня, адже в адміністративній будівлі розміщене і саме управління, і Волочиська державна лікарня ветеринарної медицини. Тому хтось із питаннями прямісінько до управління, а хтось — на прийом до лікаря з домашньою тваринкою. Наразі в управлінні працює шість спеціалістів, а в лікарні — 36 лікарів-ветеринарів. Однак усім тут комфортно, бо все продумано керівниками до дрібниць.
Проте наше знайомство з ветеринарною сферою розпочалося не з Волочиської районної державної ветлікарні, а з Юхимовецької та Війтовецької дільниці. Тут зроблено добротні ремонти, взимку працює газове опалення, є транспорт для викликів лікарів у приватні господарства. А їх, як розповідають лікарі амбулаторій, вистачає. Крім того, мають і на місцях чимало роботи — здійснюють огляди тварин, займаються видачею документів дозвільного характеру на реалізацію м’ясної продукції на ринках, проводять ветсанекспертизу м’яcа тощо.
Ясна річ, і вся протиепізоотична робота лежить на цих лікарях, отож і в будні, і в свята вони на службі. А їхати іноді доводиться далеченько. До прикладу, Юхимовецька дільниця обслуговує дванадцять сіл, а Війтовецька — десять. Але ветеринарні лікарі на свою роботу не нарікають, бо вже звикли і до нічних викликів, і у вихідні, хіба що констатують тенденцію зі стрімким скороченням поголів’я великої рогатої худоби. Але завдяки підтримці керівника — Миколи Ярославовича — люди хочуть працювати, бо знають, що мають на кого покластися і до кого звернутися.
А він інакше не вміє — бо живе і горить роботою, вже чимало зроблено й запроваджено спільно з колективом, а скільки ще в них планів… В 2009 році Микола Микуляк, очоливши Волочиське управління Держпродспоживслужби, розпочав свій трудовий шлях із саду, який сьогодні просто вражає. І не випадково китайська мудрість гласить: “Кращий момент, щоб посадити дерево, був двадцять років тому. Наступний — сьогодні”. Бо за ці понад двадцять років — тут кожен куточок прибраний, кожна цеглинка й камінчик зайняли своє місце — скрізь порядок. Звісно, подбали й про приміщення й прибудинкову зону, яка, звісно ж, не була б такою охайною без праці й бажання колективу, який рухається з керівником в одному напрямі.
Микола Ярославович — уродженець Тернопільщини, з села Новоставці Бучачського району, ріс у багатодітній сім’ї працівників радгоспу. Закінчивши в Бучачі технікум із відзнакою, продовжив навчання в Кам’янець-Подільському сільгоспінституті, де здобув фах ветеринара. Та доля закинула його на Хмельниччину, до Волочиська, звідки родом його дружина. Вже тут і розпочав трудовий шлях із Війтовецької дільничної лікарні, після якої був переведений до Волочиської районної лікарні ветеринарної медицини, яку згодом і очолив. Цей безцінний досвід допоміг йому проявити себе як керівника. І вже в 2009 році він очолив управління, яке на сьогодні, без перебільшення, вивів на новий сучасний рівень.
Тож напередодні Дня працівників ветеринарної медицини Микола Ярославович разом із колективом вітають усіх колег із їхнім професійним святом. Від щирого серця бажають міцного здоров’я та легких робочих буднів.