Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 729

Завершено капітальний ремонт амбулаторії сімейної медицини № 3 у мікрорайоні Гречани міста Хмельницького.

Ця амбулаторія — найбільша в місті Хмельницькому, та й загалом в області. Її працівники обслуговують майже 30 тисяч жителів. Медичний заклад має власну лабораторію, тож жителям мікрорайону не треба добиратися до поліклініки у центрі міста, щоб здати аналізи. До речі, в лабораторію цьогоріч було придбано нове обладнання — аналізатори крові, рівня цукру в крові тощо, визначник рівня загального холестерину. Мають медики також швидкі тести на визначення гепатиту, СНІД, вагітності. Окрім того, можуть тепер оперативно визначати стан хворого при гострому інфаркті міокарда.
У педіатричному відділенні амбулаторії є дитячий басейн, який відновив свою роботу в 2016 році. Дитяче крило оформлене яскравими малюнками та панно, які відновили студенти вищого професійного училища N25.
За словами директора КП “Хмельницький центр ПМСД N2” Людмили Головко, ремонт виконано якісно, зроблено термомодернізацію. Практично кожен лікар має свій кабінет. Так само, всі лікарі забезпечені комп'ютерами.
Вхід до амбулаторії обладнано пандусом. А в приміщенні облаштовано кімнату матері та дитини.
Для амбулаторії також закупили один дефібрилятор та 19 сумок для лікарів. У яких — усе необхідне обладнання для первинного огляду – тонометри, пульсоксиметри, глюкометри, фонендоскопи, отоофтальмоскопи тощо. Є вісім портативних кардіографів та один електрокардіо- графічний комплекс “Кардіолаб”.
В обласному центрі впродовж цього року відкрито й капітально відремонтовано чотири амбулаторії – на Трудовій, Зарічанській, Гречка і Курчатова.