Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 578

  Аптекарі України готуються до продажу лікарських засобів у Інтернет-мережі.

Перед початком  онлайн-продажів постачальники повинні отримати відповідні ліцензії і мають довести, що ліки доставляються і зберігаються належним чином.

Нагадаємо, що двісті п’ятдесят вісім депутатів сімнадцятого вересня на засіданні Верховної Ради  ухвалили в цілому законопроєкт №3615-1, який запроваджує норми для електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами. В пояснювальній записці вказано, що закон має врегулювати правовідносини у сфері онлайн-торгівлі ліками й забезпечити захист покупців від ризику придбати неякісні або фальсифіковані препарати, забезпечити фармацевтичну опіку споживачів та обмежити незаконне втручання сервісів і сторонніх людей у процес доставлення ліків.

Закон також має врегулювати питання щодо самолікування українців.

В Законі передбачено і заборони, які, зокрема, стосуються ліків, котрі видаються в аптеці лише за рецептом лікаря,  однак, якщо на руках буде електронний рецепт, купувати можна. Медикаменти з наркотичним складом, психотропні речовини й прекурсори також не продаватимуть, якщо у виробника не буде спеціальної ліцензії. Під забороною сильнодіючі, отруйні, радіоактивні та імунобіологічні ліки, які заборонено й у звичайних аптеках продавати.