Обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій 25 вересня на своєму засіданні прийняла рішення повністю перепрофілювати під лікування хворих на COVID-19 Кам’янець-Подільську центральну районну лікарню. До 9 жовтня поточного року тут має бути розгорнуто 200 ліжкомісць для госпіталізації хворих на коронавірус.

Як розповів директор КНП «Кам’янець-Подільська центральна районна лікарня» Віталій Шевчук, сьогодні в очолюваному ним медзакладі перебуває на лікуванні 50 хворих на коронавірус та 50 осіб з підозрою на цю недугу. Нині робиться все можливе, щоб у визначений термін, при необхідності, можна було б госпіталізувати до двохсот людей. Наразі лікарня забезпечена всім необхідним для лікування таких хворих — є і кисневі концентратори, і апарати ШВЛ, і захисні засоби для роботи медиків, і висококваліфіковані фахівці. Хоча кадрове забезпечення при повному перепрофілюванні може бути дещо проблематичним.
Начальник управління охорони здоров’я Кам’янець-Подільської міської ради Юрій Пливанюк зазначив, що відтепер усі ургентні хворі (інсульти, інфаркти, різні травмування) району лікуватимуться у міській лікарні. У місті також зроблено відповідний перерозподіл коштів, які спрямовані на підсилення матеріальної бази райлікарні.