Напередодні «Подільські вісті» і місцеві Інтернет-видання поширили інформацію про те, що у Шепетівській ЦРЛ і ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ» зростає напруга щодо надання населенню цими установами належних медичних послуг.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов із робочою поїздкою приїхав на Хмельниччину, де планує відвідати Хмельницьку обласну лікарню та районну лікарню у місті Старокостянтинові. Про це він заявив під час щоденного брифінгу, передає агентство УНН.

«Сьогодні я перебуваю на Поділлі, на власні очі хочу подивитися на стан медицини в області. Зараз знаходжусь в обласній лікарні Хмельницького. Це багатопрофільний заклад, у якому велика кількість відділень, тут надають всі види медичної допомоги, кожного року в стаціонарі лікують понад 30 тисяч людей. Маю намір подивитися на стан технічного забезпечення, поспілкуватися з медичними працівниками, почути їхні думки, стосовно того як саме треба змінювати  нашу медицину, яка реформа потрібна. Також планую відвідати Старокостянтинівську районну лікарню, де також хочу поспілкуватися з медичними працівниками», – зазначив він.

Чи пов’язаний приїзд міністра із проблемами, що накопичились у ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ» і у відділенні анестезії та інтенсивної терапії Шепетівської ЦРЛ, наразі невідомо.