Нещодавно на Старокостянтинівщині відбулася знакова подія для жителів прекрасного села з великою історією — Самчики. Тут урочисто відкрили нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яку збудували в рамках реалізації державної програми «Доступна медицина». На захід завітала заступниця голови ОДА Оксана Ситницька, народні депутати та керівництво району.

Головною метою цієї програми є покращення доступу жителів сільської місцевості до якісної первинної медичної допомоги.
— Відкриття сучасної амбулаторії — це важливий крок, який здійснено задля турботи про здоров’я громадян. Ця амбулаторія зручна, доступна, наближена до людей. Тому наразі головне завдання, яке стоїть перед всім колективом амбулаторії, — на високому рівні надавати медичну допомогу населенню, — наголосила Оксана Анатоліївна.
Загалом вартість проекту становить понад вісім мільйонів гривень, 90 відсотків яких профінансовано з Державного бюджету, а 10 відсотків виділили з бюджету району. Сучасна амбулаторія, обладнана всім необхідним, зможе обслуговувати 2500 громадян. Крім того, закуплено службовий автомобіль «Renault», на якому сімейний лікар виїжджатиме у віддалені населені пункти. Відрадно, що для лікаря в амбулаторії передбачене окреме житло.