Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 925

На нещодавньому брифінгу, який провів перший заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Роман Примуш, прозвучали найважливіші питання щодо загальної ситуації із захворюваності на коронавірусну інфекцію.

До прикладу, лише за вихідні виявлено 867 нових хворих, 340 людей одужали, 9 осіб померли. Зокрема, минулого тижня простежувалася тенденція до зростання кількості хворих (до 2520 осіб). А два попередніх тижні фіксували 2100 випадків на тиждень.
Нині складною залишається ситуація із завантаженістю ліжкомісць в окремих медичних закладах, що надають допомогу хворим на COVID-19. Якщо на початок тижня у лікарнях перебувало 811 хворих, то на кінець тижня лікувалися уже 862 людини. Найважча ситуація – у місті Хмельницькому. Інфекційна лікарня заповнена на 98%, Хмельницька міська – на  85%, яка, до речі, готова до розгортання додаткових ліжкомісць. Крім того, якщо буде необхідно, то хворих почне приймати Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни.
За даними, практично на 100% заповнена Славутська, на 96% – Городоцька центральні районні лікарні, однак пацієнтів можуть приймати заклади із сусідніх регіонів.
Триває робота із забезпечення закладів киснем: із 1885 розгорнутих ліжкомісць 1005 забезпечені киснем. За минулий тиждень додалося 53 точки підключення кисню.
На сьогодні обласний лабораторний центр оперативно та в повному обсязі опрацьовує усі біоматеріали, що находять на дослідження. В середньому він проводить 1000 досліджень за добу. Загалом у області проводиться 1300-1400 досліджень на добу.