Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 489

Розділити радість усіх жителів краю з нагоди відкриття двох амбулаторій загальної практики сімейної медицини завітали заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Сергій Ткачук, а також представники районної влади та ОТГ. Медичні заклади збудували в рамках реалізації державної програми «Доступна медицина».

Два роки тому стартувало будівництво цих амбулаторій, отож тепер медична допомога стала доступнішою для понад п’яти тисяч жителів Чемеровеччини. Завдяки співфінансуванню: субвенції з Державного бюджету на розвиток сільської медицини та коштів з місцевого бюджету цей проект вдалося втілити в життя. До речі, вартість будівництва Вільховецької амбулаторії склала 8,2 мільйона гривень, а Сокиринецької — 8,7 мільйона гривень.
Тепер понад дві тисячі жителів сіл Вільхівці, Гусятин, Кузьминчик, Рудка буде обслуговувати Вільховецька амбулаторія, а Сокиринецька — більше трьох тисяч жителів сіл Сокиринці, Збриж, Андріївка, Вікторівка, Криків, Мала Зелена, Велика Зелена, Шидлівці та Вишневе.
Як наголосив Сергій Ткачук, державна програма «Доступна медицина» була запроваджена, щоб жителі сільської місцевості мали можливість вільного доступу до якісних та сучасних медичних послуг. Завдяки цій програмі в області має запрацювати 30 таких амбулаторій, сьогоднішні — відповідно 27 та 28, вже відчинили свої двері для жителів області. Крім того, він додав, що це будівництво — приклад ефективної реалізації державної політики в сфері реформи медичної галузі, а також свідчить про порозуміння та готовність до співпраці виконавчої влади та місцевого самоврядування.
Варто зазначити, що ці медичні заклади оснащені відповідним обладнанням, а також меблями, медичною апаратурою, комп’ютерною технікою та всім необхідним для роботи сімейного лікаря. Тут є якісне інтернет-з’єднання, тому за допомогою телемедичного обладнання можна в режимі онлайн проводити медичні консультації з вузькими спеціалістами не лише районного та обласного рівня, а й з лікарями провідних медичних закладів країни. До того ж, в амбулаторіях передбачене окреме житло для сімейного лікаря. Звісно ж, для повноцінного якісного надання медичних послуг пацієнтам з віддалених сіл та таким, що не в змозі самостійно відвідати амбулаторію, закуплено повнопривідні автомобілі
Renault DUSTER.