У порятунку важкохворих на коронавірус COVID-19 важливу роль відіграють апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ), кисневі концентратори.  Починаючи з березня, лікарні міста Хмельницького отримали 13 нових апаратів ШВЛ, 119 кисневих концентраторів (26 придбали за останній тиждень) і обладнали 110 стаціонарних точок подачі кисню.

«З самого початку пандемії COVID-19 ми розуміли, що треба забезпечувати медичні заклади киснем. Він не лікує, але дає час медикам, він рятує життя. В процесі придбання — ще 15 концентраторів і створення ще 211 кисневих стаціонарних точок», — говорить мер міста Олександр Симчишин.
Так, на початок березня цього року Хмельницька міська лікарня мала 8 апаратів ШВЛ, 2 кисневих концентратори і стаціонарні кисневі точки. За час пандемії придбано  6 ШВЛ, 33 концентратори і забезпечено вже 189 стаціонарних кисневих точок. Очікується поставка ще 15 кисневих концентраторів. Паралельно буде створено 150 стаціонарних точок в іншому приміщенні міської лікарні.
В Інфекційній лікарні на початку березня  було 7 апаратів ШВЛ, 6 кисневих концентраторів, 15 стаціонарних точок подачі кисню. Згодом заклад отримав 6 ШВЛ, 69 кисневих концентраторів (у тому числі і завдяки благодійникам та меценатам — 23). Додано  34 стаціонарних точки подачі кисню. Завершується підключення ще 61 стаціонарної точки, буде встановлено сучасний кріоциліндр. Проплачено аванс на великий кисневий концентратор більш ніж на 40 точок.
Перинатальний центр отримав  апарат ШВЛ (загалом є 8 штук), кисневий концентратор, ще додалося 8 стаціонарних точок подачі кисню, тобто мають 41 точку.