Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 539

  

В обласному центрі триває реконструкція в комунальному некомерційному підприємстві “Хмельницький обласний серцево-судинний центр”.

Незабаром у Хмельницькому запрацює один з найпотужніших реперфузійних центрів в Україні, а на даний час тут завершуються фасадні роботи, облаштовано в’їзд для машин швидкої допомоги, ганки, пандуси, вкладена нова бруківка. 

В медичному закладі перебудували кисневу станцію, проводиться монтаж кисневого устаткування,  завершуються внутрішні оздоблювальні роботи. Встановлена сантехніка, замінено пасажирський та вантажний ліфти, виконані усі внутрішні роботи з монтажу медичного газопостачання. Незабаром почне діяти реанімаційне відділення, там вже встановили сучасні медичні панелі, тож якість надання кардіохірургічної допомоги у реконструйованому обласному серцево-судинному центрі буде на високому сучасному рівні.

Реконструкція будівель здійснюються протягом трьох останніх років, медики мають на меті створити сучасний обласний центр кардіології та кардіохірургії. За словами головного лікаря, депутата обласної ради Андрія Кланци, після завершення робіт у кардіоцентрі надаватимуть  невідкладну кардіологічну допомогу пацієнтам з гострими станами, інфарктами, нестабільними  стенокардіями та порушенням  серцевого ритму. Тут крім реанімаційного відділення, функціонуватиме стаціонар на 30 ліжок та амбулаторно-поліклінічне відділення.

Загальна вартість проєктно-кошторисної документації склала 101 млн 532,5 тис. гривень, на будівництво, реконструкцію та придбання  основних  засобів вже освоєно понад 70 млн грн з обласного бюджету, Державного фонду регіонального розвитку та за рахунок субвенції з державного бюджету. Для завершення реконструкції необхідно ще майже 35 млн гривень.

До цього часу кардіохірургічна допомога мешканцям області, в тому числі з гострим коронарним синдромом, надається у спеціалізованому відділенні кардіо- та ендоваскулярної хірургії Хмельницької обласної лікарні. Тут щорічно роблять близько 200 операцій на відкритому серці, майже 1000 коронарографій та 450 стентувань, понад половина виконується при гострих станах.

Голова обласної ради Віолета Лабазюк відвідала КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» та ознайомилася з ходом робіт. Вона висловила впевненість, що для пацієнтів будуть створені всі належні умови перебування та кваліфікованого лікування. «В оновленому серцево-судинному центрі подолянам надаватимуться якісні медичні послуги високопрофесійними лікарями на найвищому сучасному рівні»,- наголосила Віолета Олександрівна. Голова рада задоволена рівнем виконання будівельних та оздоблювальних робіт приміщень центру.