Тринадцять громадян Ізраїлю після щеплення вакциною від  COVID-19 виробництва Pfizer отримали легкий параліч обличчя через побічний ефект.

 Про це передав Укрінформ з посиланням на The Jerusalem Post, як зазначається в повідомленні, лікарі вважають, що насправді кількість випадків з такими наслідками значно більша.

Один з пацієнтів розповів, що через декілька хвилин після щеплення у нього з’явились  дивні відчуття на підборідді та в роті і, за його словами, він не менше 28 годин ходив з паралічем на обличчі, та й зараз ще не все зникло. Чоловік до процедури почувався здоровим, але тим не менш, він вважає вакціонування необхідним.

– Достеменно невідомо чи це пов’язано з вакциною. Тим не менш, я би утрималась від надання другої дози тим, хто постраждав після першої, – сказала професор Галя Рахав, директор інфекційного відділення Медичного центру «Шеба».

Однак, у Міністерстві охорони здоров’я Ізраїлю заявили, що другу дозу потрібно вводити пацієнтам лише тоді, коли параліч пройде.  

Раніше повідомлялось про те, що компанія Pfizer тимчасово скорочує поставки вакцини від коронавірусу в Європу, щоб модернізувати власні виробничі потужності. Таку заяву зробили після того, як в Норвегії після щеплення вакциною Pfizer/BioNTech померло двадцять три літніх людини.  

В Україні COVID-вакцинацію почнуть з другої  половини лютого, повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги і  медичного страхування Михайло Радуцький.