Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 596

В’ячеслав Мороз із дитинства виношував мрію стати лікарем-хірургом. Любов до професії успадкував від матері Лариси Петрівни — відомого в регіоні та за його межами лікаря-гематолога обласної клінічної лікарні.

Після закінчення Вінницького медінституту він отримав призначення в Хмельницький обласний онкодиспансер (нині обласний протипухлинний центр). Молодий хірург-онколог вчився у досвідчених колег, підвищував свою майстерність.
Понад 12 років працював В’ячеслав Анатолійович в онкодиспансері. А потім його призначили головним лікарем поліклініки №1 в обласному центрі. Крім того, обрали В’ячеслава Мороза депутатом Хмельницької міської ради.
В його характері якнайповніше поєднувалися людська порядність, доброта, принциповість, висока вимогливість і виняткова працелюбність, господарський та організаторський хист, уміння працювати в екстремальних умовах, бачити перспективу. Тому, коли в жовтні 2017 року постало питання кого призначити головним лікарем обласного онкологічного диспансеру, кандидатура В’ячеслава Анатолійовича Мороза стовідсотково відповідала всім вимогам.
Нині В’ячеслав Мороз знаний на Поділлі та за його межами хірург-онколог, кандидат медичних наук, заслужений лікар України. Завдяки наполегливій праці, цілеспрямованості головного лікаря заклад посів гідне місце в державі у лікуванні онкохворих.
З ініціативи В’ячеслава Мороза в регіоні відпрацьовано пріоритетні напрями онкологічної допомоги. Прикметно, що серед них велика увага приділяється зміцненню матеріально-технічної бази тощо.
Разом зі своїм керівником дбає про розвиток центру і колектив. Скільки сил, хисту докладають медпрацівники, аби вивести онкохворих з недуги. Найкращі відгуки про заступників директора Миколу Таболу, Тетяну Закрижевську, завідувачів відділеннями Ігоря Дробнера, Юлію Напольську, Василя Закрижевського, Галину Галку, Сергія Рибакова, Ганну Чекерду та інших.
Для поліпшення медичного обслуговування селян організовано прийом обласними спеціалістами — онкологами в районних центрах, містах області. Це дає можливість подолянам отримувати від них консультації за місцем проживання, а не добиратися десятки кілометрів до обласного центру, зекономивши витрати на проїзд та час.
— Наш колектив має сили й енергію, щоб вирішувати поставлені завдання для поліпшення і вдосконалення медичного обслуговування онкохворих — каже В’ячеслав Мороз. — Я вдячний своїм колегам, які роблять усе, аби допомогти хворим.
А ветерани війни і праці, інші пацієнти дякують В’ячеславу Морозу, колективу протипухлинного центру за милосердне ставлення, чуйність, доброту.

На фото В’ячеслав Мороз та Микола Табола.