«Я багато років хворію. Лікарі сказали що в мене порушений обмін речовин в організмі. Чи може допомогти народна медицина?» Анатолій, с. Лісові Гринівці.

Для нормалізації обміну речовин використовують настій трави череди трироздільної: три столові ложки подрібненої трави положити в термос і залити 200 мл окропу. Настояти одну годину. Вживати по 1/3 склянки 2-3 рази на день після їжі.
Також допомагає горобина звичайна. Для цього одну столову ложку ягід горобини кип’ятити 10 хв у 200 мл води. Настояти 4 години. Процідити. Пити по 1/3-1/2 склянки 3 рази на день за 30 хв до їжі.
«Мені 56 років, маю гіпертонію. Коли припиняю пити ліки, тиск підвищується. Чи допоможуть народні методи для нормалізації тиску?» Вікторія, с. Нове Село, Ізяславський район.
Гіпертонія небезпечна, а тому не цурайтесь рекомендацій лікаря. Навчіться жити в гармонії зі Всесвітом. Не тримайте в собі зла, гніву. Навчіться пробачати. При нервовому напруженні мускулатура стінок судин звужується і підвищується артеріальний тиск. А щоб його понизити, можете потримати ноги 15-20 хв у гарячій воді.
Не зловживати алкоголем і не палити цигарок. Дружіть тільки з добрими людьми. Люди діляться на енергетичних вампірів та донорів. Якщо, спілкуючись із людиною, відчуваєте втому, тривогу, з’являється безсилля і хочеться лягти, уникайте такої людини, але не сердіться на неї — вона не винна.
Потрібно почистити судини, для цього використовуємо Тибетський рецепт молодості. Беремо по 100 г трави ромашки лікарської, трави звіробою, березових бруньок і квіток безсмертника (тмин піщаний). Подрібнити й перемішати. 1 ст. л. суміші залити пів літром окропу і настояти протягом 20 хв. Процідити через тканину. В одну склянку настою додати чайну ложку меду й випити перед сном. Після цього не їсти й не пити. Вранці підігріти залишки настою й додати одну чайну ложку меду й випити за 15-20 хв до сніданку. Так робити щодня поки не закінчиться суміш. Повторити курс через 5 років.
Різко покращується обмін речовин, організм очиститься від жирових і вапнякових відкладів, кровоносні судини стануть еластичними, відбудеться профілактика склерозу, інсульту та інфаркту. Знизиться артеріальний тиск. Зникне шум у голові, запаморочення, покращиться зір, загальне самопочуття організму. Якщо у вас скачки артеріального тиску, в термос покладіть 2 ст. л. трави меліси і залити двома склянками окропу. Ніч настояти, вранці процідити. Пити по пів склянки 4 рази на день за 30 хв до їжі.
Для Мельник Галини, с. Зелена, Красилівський район.
Галю, знаю, що ви постійна читачка «Цілителя». Дякую за привітання і вірші. Знаю, ви мужньо і вперто боретеся за своє здоров’я і розумієте, що найдорожче що дав нам Господь — життя, і кругом нас багато речей, заради яких ми повинні берегти здоров’я й жити.
Для Савчук Любові Михайлівни, с. Олексіївка, Старосинявський район.
Ви просите рецепт, як почистити судини, читайте вище мою відповідь для пані Вікторії з Нового Села.
При подагрі беремо гілки смородини 2 частини, траву суниці лісової 2 частини, траву споришу
1 частину. Подрібнити й перемішати. Взяти одну чайну ложку суміші й залити склянкою окропу. Настояти 30 хв, процідити. Вживати по 1/4 склянки 4 рази на день у теплому вигляді за 20 хв до їжі.
Галю, ви вказали свій ріст і вагу, вам потрібно схуднути на 32 кг. Кожен кілограм зайвої ваги піднімає на дві поділки артеріальний тиск. Вживайте менше жирного, солодкого, білого хліба, але жирне потроху їсти потрібно — це сприяє виробленню лімфи, а це наша імунна система. І цукор поміняйте на якісний мед, тому що для головного і спинного мозку потрібні солодощі. І кожен день вживайте мисочку салату свіжої або квашеної капусти.
«Давно мучить міастенія. Поліпшення ненадовго. Чи допомагають трави і які?» Олена, м. Красилів.
При міастенії частіше уражаються м’язи горла, шиї, обличчя. Інколи з’являється біль в очах. Безпричинна втома, хочеться лягти. Більшість страждають жінки. При загостренні хвороби хворі часто думають, що це протяг. Дану хворобу лікує невропатолог і причину появи міастенії досконало не вивчено.
Може бути сильна слинотеча, порушення жування і ковтання їжі, опущення верхньої повіки завдяки ослабленню м’яза.
У таких випадках народна медицина рекомендує брати траву ромашки лікарської і цвіт бузини чорної в однакових частинках. Подрібнити й перемішати. Жменю суміші положити в каструльку і змочити водою. Нагріти на вогні. Перекласти в 2-3 шарі марлі і прикладати до хворого місця.
Допомагає, коли 100 г березових бруньок 10 днів настояти в пів літрі горілки в теплому темному місці періодично збовтуючи. Процідити, на ніч втирати в хворі місця й утеплити.
Хай Господь вам допомагає!