Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 468

Як часто, мріючи про відпочинок, позбавлений суєти, шуму, нервозності, ми спрямовуємо свій погляд за сотні, навіть тисячі кілометрів з надією знайти там саме таке місце. До цього бажання, як правило, доєднується думка про необхідність оздоровитися і тоді чомусь видається, що таке поєднання неможливе.

Проте саме в нас, на Хмельниччині, ваша мрія має всі шанси стати реальністю.
– Я дуже хочу, щоб якомога більше людей дізналися про чудове місце, кожна хвилина перебування в якому спрямована на поліпшення настрою, на зміцнення сил і турботі про своє здоров’я, – каже директор волочиського санаторію «Райдуга» Валерій Петров (на фото). – Місце, де розкинулася наша «Райдуга», можна вважати особливим. Саме тут було відкрито свердловину з цілющою мінеральною водою, яку назвали «Кришталева криниця», і яка є своєрідним скарбом санаторію. Властивості води дуже подібні до відомої «Нафтусі», – розповідає Валерій Іванович. – Недаремно президент АК «Мотор Січ» В’ячеслав Богуслаєв саме тут ініціював будівництво санаторію, де оздоровлювалися працівники цього запорізького підприємства та його філіалу – Волочиського машинобудівного заводу.
За багатьма відгуками, «Райдуга» і справді залишає у всіх відпочивальників веселкові враження. Територія, де розміщений санаторій, – це два гектари паркової зони, з величезною кількістю зелених насаджень, трояндових кущів. Тут приходить відчуття спокою, затишку, гармонії – те, чого так не вистачає людині в складних життєвих буднях.
Проте він приваблює не лише у пору, коли все купається в зелені та квітах. І взимку на схилах парку стільки чудових спусків на санчатах, стільки лижних трас. Милуючись озером, вдихаючи аромати води та лісу, ти обов'язково піймаєш себе на думці, що це й справді райський куточок. На території санаторію силами підприємства “Мотор Січ” створений унікальний музей під відкритим небом, який залишає незабутні враження.
Проте по-справжньому відкривається «Райдуга» саме відпочивальникам.
– Для всіх, хто планує оздоровитися, хочу наголосити, що із червня минулого року санаторій відкрив нову сторінку в своїй діяльності, збагатив її новими цікавими пропозиціями, – розповідає медичний директор ТОВ «Райдуга» Ірина Бабюк. – Якщо раніше практикували урологічний і гастроентерологічний напрями оздоровлення, то тепер санаторій отримав від МОЗ України ліцензії на такі профілі як травматологічний, кардіо- логічний, терапевтичний, психологічний, лор, а також акредитаційний сертифікат першої категорії. У штаті працюють кваліфіковані лікарі, медсестри вищої та першої категорії. Крім того, проводяться й консультативні прийоми тут, на місці, профільних спеціалістів Хмельницької обласної лікарні.
Високий професіоналізм колективу санаторію дав поштовх до запровадження нових лікувально-оздоровчих програм, співзвучних часові.
– На жаль, сьогодні практично в жодному подібному закладі не займаються відновленням здоров’я постковідних хворих. А це надзвичайно серйозне питання, бо ж тим, хто переніс ковід, особливо потрібне реабілітаційне лікування. Ми розробили спеціальну програму на 14 днів, що передбачає широкий спектр процедур під наглядом кваліфікованого персоналу, постійних консультацій з профільними лікарями. Це допомагає відновити сили і попередити загострення хронічних хвороб, – розповідає про новації Ірина Петрівна. – Окрім постковідних станів, успішно також реалізовується програма реабілітації хворих, які перенесли інсульт. Комплекс процедур проводиться індивідуально. З такими людьми працюють професійний реабілітолог, терапевт, невропатолог, кардіолог, інші спеціалісти. Під контролем лікаря, тричі на добу, для них проводиться лікувальна фізкультура просто в номері. Для таких пацієнтів розробляється і дієта. Були випадки, коли постінсультних хворих буквально заносили на руках, а після реабілітації в нашому санаторії вони вже могли рухатися самостійно. І тому ці приклади ми вважаємо спільним досягненням, – додає медичний директор.
Спільну велику справу започатковує колектив «Райдуги» з місцевою територіальною громадою. У санаторії за кошти місцевого бюджету проходитимуть психологічну реабілітацію учасники АТО/ООС, які проживають на території громади та члени їхніх сімей. Таку ж можливість матимуть хворі з I, II, III групами інвалідності, а також діти, які потребують соціальної підтримки.
– Робота з психологом, сеанси аромотерапії, лампи Чижевського, масажі, басейни, ванни, фізіотерапевтичні процедури, – все це передбачено в оздоровленні таких пацієнтів, відпочивальників нашого санаторію, – каже Ірина Бабюк.
Вона акцентує увагу й на тому, що в санаторії можна оздоровитися за програмами «Здорові суглоби», «Стоп цукровому діабету», «Чисті легені», «Краса і здоров’я». Увесь широкий спектр процедур, який пропонують у “Райдузі”, без сумніву, допоможе відновленню сил, профілактиці захворювань, поліпшенню настрою. Цьому, зокрема, сприятимуть хвойні, бішофітні, скипідарні, сольові ванни, підводний душ-масаж, циркулярний і душ Шарко. Застосовують у санаторії також лікувальні грязі, які доставляють з озера Сиваш, про які особливо позитивні відгуки.
А нещодавно санаторій придбав новий апарат англійського виробництва для лімфодренажного масажу. Його дію високо оцінюють бажаючі схуднути, адже завдяки різним режимам апарат використовують як для боротьби з варикозною хворобою, так і целюлітом. Той, хто намагається зберегти свою красу, поніжити себе аж ніяк не відмовиться від шоколадного обгортання, мінеральних масок на обличчя, стоун-масажу (теплими камінчиками), інших процедур. Невдовзі у “Райдузі” планують розширити кількість косметичних процедур і відкрити кабінет гірудотерапії.
Щодо останніх новацій, то не так давно у санаторії почали застосовувати сучасний апарат німецького виробництва для гідроколонотерапії. Така апаратура, наголошують, є лише в поодиноких санаторіях України.
– Свою «Райдугу» хочемо зробити ще більш привабливою для відпочивальників, більш комфортною. Сподіваємося, наші задуми реалізуються і вдасться закупити та змонтувати електроліфт, пандуси. А ще – утеплити корпуси, встановити сонячні батареї, закупити рентген-апаратуру, нове обладнання для кухні. До речі, санаторій здобув міжнародний сертифікат щодо безпечності харчових продуктів, і меню, що розроб- ляється в їдальні, має дуже схвальні відгуки. Крім того, хочемо висадити на території санаторію нові екзотичні рослини, – ділиться подальшими планами Валерій Петров.
– Ми постійно вивчаємо цінову політику інших санаторно-лікувальних закладів такого профілю і намагаємося на низку платних процедур виставляти нижчі ціни, задля того, щоб лікування, відпочинок були доступними для більшості простих людей. На окремі послуги, як-от ударно-хвильова терапія, наші ціни наполовину нижчі, ніж в інших закладах, і вони зазначені на сайті санаторію, – додає він. – А якість, увага, турбота – залишаються на досить високому рівні. Діють також гнучкі знижки за абонементами, і чимало місцевих жителів залюбки використовують їх, відвідуючи санаторій у зручний для них час, без проживання. Керівники відомих підприємств краю – «Агробізнес», «Енселко-Агро» – дбають про оздоровлення своїх працівників на договірних умовах. Втім кожен у «Райдузі», де пропонується такий широкий спектр процедур, послуг, обов’язково набуває найціннішого – здоров’я.