Орининська районна лікарня, що на Кам’янеччині, є одним із найстаріших медичних закладів на теренах Поділля, який пройшов понад 130-річний шлях.

За цей період послугами тамтешніх медиків скористалися тисячі жителів не лише Оринина, а й десятків навколишніх населених пунктів району. Коли у 1967 році було споруджено нове двоповерхове приміщення закладу, тут повноцінно функціонувало стаціонарне та низка інших профільних відділень. Прикро, але під час сумнозвісних змін у сільській медицині «реформаторкою» Супрун, Орининська районна лікарня № 2 отримала статус окремої юридичної особи як комунального некомерційного підприємства. До квітня 2020 року вона існувала за рахунок державної субвенції та фінансування з інших джерел, а невдовзі її функціонування взагалі було призупинено.

Тож не дивно, що під час минулорічних виборів голови Орининської ОТГ одним із головних наказів майбутньому очільнику громади було відновити роботу медичного закладу. І тодішній претендент на цю посаду Іван Романчук, до речі, лікар за фахом, дав виборцям слово зробити все, що в його силах, аби вони мали можливість знову отримувати медичні послуги саме в Оринині.

Відрадно, що свого слова Іван Михайлович дотримав. В Орининській ОТГ з 1 березня запрацювало комунальне некомерційне підприємство «Орининська поліклініка». Відтепер тут можна отримати медичні послуги ІІ рівня надання медичної допомоги від досвідчених невропатолога, терапевта, стоматолога. У планах – долучити ще інших фахівців, зокрема хірурга денного стаціонару та гінеколога.