Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 654

  

Як повідомляють у Державній установі «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України», станом на 9 вересня 2021 року офіційно підтверджено 29 випадків захворювання. 9 дітей госпіталізовано до Хмельницької інфекційної лікарні, ще 20 – лікуються амбулаторно. Попередній діагноз – «Харчова токсикоінфекція, гастроентероколіт».

За інформацією відомства, перші ознаки нездужання (нудоту, блювання, діарею, підвищення температури, слабкість) у дітей проявилися близько опівночі з 7 на 8 вересня. Ті, хто занедужав, напередодні харчувалися у шкільній їдальні навчально-виховного об’єднання, а приготування їжі  відбувається у харчоблоку навчального закладу. Там працюють 11 осіб, яких вже обстежили на кишкову групу та золотистий стафілокок. 

Загалом у школі навчаються понад 900 дітей, із них 602 – харчуються у шкільній їдальні.

Діти, котрих госпіталізували до Хмельницької інфекційної лікарні – у стані середньої важкості, інші – лікуються вдома. Епідрозслідування триває.

Як зазначив заступник Хмельницького міського голови Михайло Кривак,  на брифінгу, який відбувся у Департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради, компанії, які постачають продукти в цей навчальний заклад працюють ще з десятками  інших шкіл, і, на щастя, таких проблем там не виникло. Тож збудника хвороби потрібно шукати саме тут.

Правоохоронці  розпочали кримінальне провадження за ознаками ч. 1 статті 325 Кримінального кодексу України  (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням).