Таке рішення прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Інформацію оприлюднили в Кабміні.

Місцевим органам влади, окрім забезпечення дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів, доручено організувати пункти щеплень у закладах освіти або організувати виїзні мобільні вакцинальні сесії для щеплення вчителів та працівників закладів освіти. Рекомендується також запрошувати на вакцинацію родичів працівників освіти, а також родичів школярів та студентів.
При жовтому рівні діятимуть такі карантинні обмеження: 
– заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;
– не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами – мінімум 1,5 метри;
– кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;
– спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.
З середини липня в Україні почалося поступове зростання захворюваності на ковід. За останній тиждень було зареєстровано майже 33 тисячі нових випадків хвороби, що на 68% більше, ніж тиждень тому. При цьому рівень вакцинації від коронавірусу в Україні першою дозою – 15,1% від загальної кількості населення.