Саме так вважає директор Комунального некомерційного підприємства «Хмельницька обласна дитяча лікарня» Лілія Брухнова. І ніби й зовсім нещодавно — понад рік тому, перебуваючи в стінах цього медичного закладу, довелося споглядати масштабні ремонтні роботи на першому поверсі. А вже цьогоріч першого жовтня відбулося відкриття повністю нової консультативної поліклініки з сучасним ремонтом. Тепер діти з усієї області можуть отримувати всі види необхідних медичних послуг, а також пройти обстеження на сучасному діагностичному обладнанні. Про яке, до речі, в рамках робочого візиту говорив голова Хмельницької обласної державної адміністрації Сергій Гамалій із очільницею обласної дитячої лікарні Лілією Брухновою.

Сергій В’ячеславович був приємно вражений результатом роботи у стінах лікувального закладу, бо тут ремонт не проводився ще з далекого 1966 року. Тому довелося розпочинати ремонт практично з нуля, повністю замінивши каналізаційну систему. Також очільник області поцікавився як проходить підготовка обласної дитячої лікарні до підписання договорів із Національною службою здоров’я України, поспілкувався з лікарями та молодшим медичним персоналом.
До речі, раніше поліклініка працювала в старому приміщенні на території лікарні, а тепер відвідувачі, батьки з маленькими пацієнтами, не приховують щирих емоцій, адже вона набула нового сучасного вигляду.
«На сьогодні вже розпочали процедуру тендерних закупівель необхідного медичного обладнання — це столи для гіпсування, реабілітаційні та операційні столи, лампи, — розповідає Лілія Степанівна. — Звичайно, в нас попереду ще чимало роботи, проте ми, не збавляючи темпів, рухаємося далі».
Більша частина приміщення, як додала вона, потребує ремонтних робіт, тому в контексті означеного розглядається внесення КНП «Хмельницька обласна дитяча лікарня» до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» на 2022-23 роки, в рамках якої є перспектива провести реконструкцію та модернізацію приміщення медичного закладу.
«Також потрібно зазначити, що невдовзі закінчаться будівельні роботи нового корпусу лікарні, — каже Лілія Степанівна. — Дуже важливо провести закупівлю необхідного дороговартісного медичного обладнання, аби корпус запрацював. Тому є сподівання, що завдяки тісній співпраці обласної державної адміністрації та Офісу Президента це невдовзі відбудеться».
Сергій Гамалій, в свою чергу, зазначив, що в рамках Програми «Велике будівництво» планується закупити обладнання на суму 300 мільйонів гривень. Адже наші діти заслуговують на найкращі умови, в яких одужання проходитиме значно швидше та легше.
І з цим неможливо не погодитися, бо заради дітей можна справді зробити неможливе.