Іще з 7 жовтня запрацювали перші тимчасові пункти вакцинації у відділеннях Укрпошти. Отож вакцинуватися можуть всі охочі: для цього потрібно просто зайти у відділення Укрпошти, де проводить щеплення мобільна бригада, і без попереднього запису чи реєстрації отримати його в режимі реального часу. Вакцинація відбувається в рамках п’ятого етапу щеплення проти COVID-19.

Як наголосив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський: «Укрпошта – чи не перша державна компанія, що розпочала вакцинацію співробітників. А зараз ми одні з перших долучаємося до кампанії, ініційованої урядом по вакцинації населення. У наших міських, і що важливо, сільських відділеннях, працюватимуть мобільні бригади, які будуть вакцинувати всіх охочих. Паралельно ми продовжуємо вакцинацію співробітників і закликаємо всіх – і працівників Укрпошти, і клієнтів робити щеплення, щоб спільними зусиллями зупинити пандемію», – прокоментував він.
Невдовзі мобільні бригади запрацюють у відділеннях Укрпошти Старокостянтинова та Кам’янця-Подільського. А про подальшу роботу пунктів буде повідомлено додатково.
Пункти щеплень у відділеннях Укрпошти допоможуть захистити від важкого перебігу COVID-19 та зберегти життя жителів найменших і найвіддаленіших населених пунктів, оскільки поштові відділення є навіть у тих невеликих містах і селах, де немає закладів охорони здоров’я.
Наразі ж у Хмельницькій області діють 92 пункти  вакцинації, в яких роблять щеплення препаратами Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca.