Вже давно відомо, що шоколад може підійняти нам настрій, адже додає ендорфінів, які відповідають за відчуття щастя. На що ще здатен шоколад?

Вчені дослідили, що гіркий шоколад підвищує імунітет. Коли шоколад потрапляє у кров, організм починає активно виробляти імуноглобулін (речовину, яка відповідає за противірусний захист організму). Тобто якщо ви будете вживати шоколад в помірних дозах, чи хоча б відчувати його запах, то застуда вам не страшна.

Між іншим, цікаво, що шоколад, у якому не менше 50% какао може стати ліками проти кашлю. Оскільки в какао бобах міститься теобромін (речовина, що бореться із кашлем), який не викликає побічної дії та його можна вживати як вагітним, так і мамам, які годують новонароджених.

Шоколад полегшує біль у горлі. Якщо ви будете розсмоктувати шматочок гіркого шоколаду, то спрацює його антибактеріальна та протимікробна дія флавоноїдів, які містить ця смакота.

Також за рахунок вищезазначеної речовини та поліфенолів саме гіркий шоколад може попередити карієс. Саме теобромін, що міститься у шоколаді створить захист для ваших зубів краще, ніж це міг би зробити фтор. Для цього варто вживати всього 30 г справжнього темного шоколаду на день.

Поза тим, що шоколад може допомогти не лише з концентрацією уваги, а і чіткіше бачити. Вчені довели, що після вживання шоколаду покращується кровопостачання сітківки очей, що протягом короткого часу допомагає трохи покращити зір.

Насправді шоколад має чимало переваг, проте будьте обережні та не споживайте його аж надто багато, тому що всього повинно бути в міру, та якщо у вас виникли якісь проблеми зі здоров’ям обов’язково звертайтеся до лікарів. А якщо хочеться себе порадувати, то проведіть собі шоколадну профілактику.