Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 929

На Хмельниччині учасники російсько-української війни знову отримали можливість безоплатного стоматологічного лікування і протезування в обласній стоматполіклініці. Третього жовтня на рахунки Комунального некомерційного підприємства «Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка» надійшли кошти для безоплатного лікування і протезування учасників АТО/ООС.

Цільова Програма діяла в області з 2015 по 2018 роки.

– Таке рішення було ухвалено сесією Хмельницької обласної ради у другій половині вересня, і вже з 4 жовтня ми почали обслуговувати наших ветеранів російсько-української війни за кошти цільових надходжень, – каже директор КНП «Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка» Микола Романів. – Від травня цього року Хмельницька облрада виділяла нам щомісяця по 160 тисяч гривень виключно на протезування. Та це не означає, що до жовтня ми усім відмовляли. Ми безперервно надавали усю необхідну стоматологічну допомогу безоплатно, але за  власні, зароблені нами кошти.

Наразі медичним персоналом НКП «Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка» для учасників бойових дій в АТО/ООС надається весь спектр стоматпослуг від діагностики, лікування найпростіших проблем до протезування із застосуванням і використанням сучасних медичних препаратів та стоматологічних матеріалів.

Крім того, Микола Романів наголосив, що решта учасників бойових дій, не лише АТО/ООС, так само мають право на пільгове лікування і обслуговуються безоплатно. Різниця лиш у надходженні коштів і статтях фінансування очолюваного ним закладу. Інші категорії отримують тут послуги переважно за  власні кошти НКП «Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка».

Минулого, 2020 року, послугами з протезування зубів скористалися більше ніж 350 захисників і захисниць України, які мешкають в Хмельницькій області. Середня вартість лікування і протезування на одного пацієнта складає близько 10 тисяч грн.

Для того, аби отримати кваліфіковану стоматологічну допомогу в НКП «Хмельницька обласна стоматологічна поліклініка», потрібно мешкати в Хмельницькій області, мати з собою у двох примірниках: копії 1 і 2 сторінок та про прописку із паспорта, копію посвідчення учасника та довідки про безпосередню участь в АТО/ООС, ідентифікаційного коду. Перший примірник необхідний для медичної стоматологічної картки пацієнта, інший – для акта виконаних робіт.