«У дитини пупкова грижа. Чим допоможе народна медицина?» Вероніка, м. Красилів
Народна медицина рекомендує шматочок марлі змочити в соку кислої капусти і покласти на грижу, а зверху притиснути зрізом сирої картоплини. Закріпити пов’язкою.

Грижа може з’явитися внаслідок здуття животика, а щоб цього не допустити, треба давати дитині кропну воду. Для цього чайну ложку подрібненого у кавомолці насіння кропу залити 0,5 л окропу, настояти пів години, процідити і давати дитині скільки захоче.
Від пупкової грижі допоможе й компрес із теплої молочної сироватки, в якій є великий вміст калію, вкрай необхідного для живлення м’язів.
Для Алли Петрівни, м. Хмельницький, про лікування панкреатиту.
Беремо по 75 г: траву ожини, траву деревію, квітки календули, листя суниці і стручки квасолі 100 г. Все подрібнити й перемішати.
Дві столові ложки збору цих трав звечора всипати в термос і залити двома склянками окропу. Ніч настояти. Вранці процідити. Пити по 100 г 4 рази на день за годину до їжі.
«Чим можна вилікувати трофічну виразку?» Олександр, с. Іванівці, Славутчина.
В півлітрову скляну банку кладемо 100 г перемеленого на м’ясорубці листя каланхое. Додаємо доверху банки несолоний свинячий середовий жир. Кладемо на водяну баню і нехай кипить на малому вогні 2 год. Зняти з вогню, охолодити. Використовувати як мазь.
«Чула від людей, що дуже корисно приймати ванну з медом. Як приймати такі ванни?» Вікторія,  с. Веселівка, Красилівщина.
Мед, який додають до різних ванн, посилює активність інших компонентів і сприятливо діє на шкіру тіла й обличчя. Після таких ванн шкіра стає шовковистою й м’якою. Мед та інші компоненти додають у ванну після її наповнення водою. Температура у ванні повинна бути 37-37,5 гр. Тривалість процедури 15-30 хв. Але важливо пам’ятати й про протипоказання таких ванн: алергія на мед, наявність пухлинних процесів, хвороби крові, легенева й серцево-судинна недостатність, цукровий діабет.
Тим, у кого нема протипоказань, рекомендується таке ванне лікування 2-3 тижні. Підвищується працездатність, зникають неприємні відчуття в животі, серці, знижується дратівливість та покращується сон.
Тим, кому медові ванни протипоказані, не хвилюйтеся. Щоб ми були гарними й здоровими, Господь дав багато інших трав, ліків.
Пишіть і будьте здорові!