Коронавірус набирає стрімких темпів розповсюдження. Нинішня хвиля набагато чисельніша. Щодоби в Україні лабораторно підтверджується майже по 20 тисяч випадків COVID-19. У Хмельницькій області за минулу добу виявлено  1471  випадок захворювання. Всього з початку пандемії станом на 26 січня у нашій області лабораторно підтверджено  157574  випадки COVID-19. З них 10238 – діти,  6308  – медпрацівники.

Нині на Хмельниччині хворіють 10075 людей. Область перебуває у «помаранчевій» зоні. Адже кількість хворих збільшилася утричі. Тому є ризик переходу області до «червоного» рівня епідемічної небезпеки. Про це, зокрема, йшла мова на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося в облдержадміністрації 25 січня.
Як зазначив на засіданні генеральний директор ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” Микола Габрикевич, поки невідомо, який саме штам вірусу розпочав активну циркуляцію в регіоні. Проби на аналіз доставлені до Києва, нині очікуються результати.
Двадцять відсотків від кількості хворих становлять діти.
Медики продовжують наголошувати на важливості вакцинації від COVID-19. У Хмельницькій області від початку вакцинальної кампанії зроблено  890863  щеплення. З них двома дозами щеплено  428877  осіб. Майже 4 тисячі подолян отримали вже бустерну дозу.
Для щеплень доступні вакцини AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer та Moderna.
До речі, вакцинуватися охочих все більше. Зокрема, люди погоджуються робити бустерну дозу. Також не зменшується кількість тих, хто іде за щепленням вперше.
Медики не втомлюються повторювати, що вакцинація рятує від важкого перебігу коронавірусної хвороби. І для цього не потрібно докладати великих зусиль. Лише — ваша воля.
Не забуваймо також дотримуватися простих правил епідбезпеки. Миймо руки, уникаймо місць масового скупчення людей, тримаймо соціальну дистанцію. Бережімо себе і своїх близьких.