Для Ольги Семенівни з м. Хмельницького про лікування народними методами кісти Бейкера.
Рекомендується робити компрес із суміші з подрібненого лимона, листя алое і стрептоциду.

Подрібнити 50 г листя рослини золотий вус і помістити в трилітрову скляну банку. Доверху залити горілкою. Настоювати місяць у прохолодному місці. Накладати компрес на хворе місце (на пухлину).
Я використовую суху траву чистотілу. Подрібнюю ножицями. 2 столові ложки цієї трави настоюю 20 хв. у 1 літрі окропу. Робити компрес.
«У мене на грудях папіломи, які дуже заважають, а вилікувати не можу. Може, є ефективне лікування природним методом?» Віктор, с. Сахнівці.
Подрібнити часник і порівну змішати з дитячим кремом. На ніч нанести на папіломи. Вранці зняти.
Для пані Ольги з с. Севрюки на Красилівщині про лікування хронічної втоми.
Повністю не вивчено причини появи хронічної втоми. Це може бути фізичне перевантаження, стреси, ослаблення імунної системи та інше.
Візьміть 200 г листя алое, 200 г ядер волоського горіха й один очищений лимон. Пропустити через м’ясорубку. В кого ще й виснажений організм – додайте 150 г якісного вершкового масла. Змішати. Вживати по 1 столовій ложці 3 рази на день після їжі. Курс – 10 днів. При необхідності повторити 2-3 рази.
«У моєї сестри набирається рідина, лікарі сказали, що починається асцид. Порекомендуйте щось помічне з народної медицини». Олеся, м. Ізяслав.
Лікування народними методами повинно бути одночасним з лікуванням традиційною медициною під наглядом лікаря.
Асцид – це водянка живота, при якому блокується кровотік у печінці, або зверху й знизу печінки.
Причин цієї хвороби декілька: це і туберкульоз, фізичне виснаження, серцева недостатність, хвороби нирок.
Необхідно лікувати систему кровообігу, не допускати затримки солі в організмі. Більше вживати вегетаріанську їжу. Пити сечогінні.
Звечора порізати скибочками дві цибулини і перемішати з цукром. Вранці віджати і вживати по 2 столові ложці до сніданку.
В 0,5 л окропу настояти 1 год. столову ложку подрібнених бруньок берези. Процідити. Пити по пів склянки 4 рази на день за 25-30 хв. до їжі. В теплу пору року можна замість бруньок використовувати листя берези – 2 столові ложки.
Пити сік чорної редьки з медом по 1/3 склянки раз на день, поступово збільшуючи до 2 склянок на день у декілька прийомів.
«Як позбутися глистів у дорослої людини?» Ліда.
Щоб очистити організм від глистів (гостриків, аскарид, волосоголовців), змішайте 80 мл касторової олії та 80 мл тризіркового коньяку і випийте «залпом». Таку процедуру робити протягом 3 днів поспіль.
У народі часто використовують підсушене насіння гарбуза. 300 г підсушеного насіння гарбуза залити 50 мл води. Додати 15 г меду і перетовкти у ступці.
Можна тричі на день вживати по 1/2 чайної ложки розтертого в порошок насіння гарбуза.
Рецепт, який часто дає результати: беремо порівну цвіт пижми, траву полину, ромашки, м’яти перцевої. Подрібнити й перемішати. 1 столову ложку цієї суміші залити склянкою (200 мл) окропу. Ніч настояти в термосі. Вранці процідити. Пити дорослим по 2 столові ложки 3 рази на день за 1 год до їжі. Дітям по 1 столовій ложці 3 рази на день за 1 год. до їжі. Ліки придатні 3 дні, а далі запарювати нові. Курс – 18 днів. Перерва 3 місяці і можна повторити.
«Під час сну дуже хроплю, а вранці не можу ковтнути слини, сильно набрякає язичок у горлі. Допоможіть порадою».Віктор, с. Западинці, Красилівщина.
Процес лікування тривалий, але результат буде. З метою зміцнення м’язів горла вранці і ввечері протяжно проказуйте звук «й» при цьому потрібно напружувати шию, горло, язик.
«Ми чули, що ранковий біг шкідливий. Не хочеться вірити. А що ви скажете?» Артем і друзі, м. Красилів.
Вранці зсідання крові зростає на 6%, а вечірньої пори кількість тромбоцитів зменшується на 20%. Висновок: біг вранці підвищує ймовірність появи тромбів у кровоносних судинах, а біг увечері є корисним.
Вранці робіть гімнастичні вправи. Розтирайте все тіло вогким рушником. Дотримуйтеся здорового способу життя – це дієвий засіб у боротьбі з хворобами.
«Останні 7 років моє життя йде під укіс. Батьки померли. Чоловік сім’ю залишив, купив хату в селі й живе сам. До цього часто сварилися і я сказала, щоб він йшов від мене. Чоловік взяв шапку, пішов і не приходить. Діти, а їх у мене двоє, часто ходять до нього. Сердяться на мене, кажуть, що я винна, що тато пішов. Ходжу до церкви і раджуся з батюшкою. Що мені робити?» Валентина.
Не нарікайте на невдачі. Це ваші найкращі вчителі, Валентино. Ваш чоловік не проміняв вас на іншу жінку і любить свої дітей. А ви дослухайтеся до свого серця і вам відкриється те, що не можете вирішити. Нехай не керують вами емоції, впустіть у своє серце Бога, а відомо, що Бог – це є любов. Страждаєте ви – страждає і ваш чоловік. Разом з дітьми підіть до нього в гості і заберіть його додому, і вся ваша сім’я буде щаслива.
«Кажуть, що посудом з алюмінію користуватися шкідливо. Чому?» Вероніка, Остропіль.
Справді, шкідливо. Алюміній має властивість сприяти перетворенню нітратів, що містяться у воді, в отруйні нітрити. А тому буде корисно готувати їжу і зберігати в емальованому посуді.
«У моєї мами ішемічна хвороба серця. Чула, що допомагає бджолиний пилок. Чи це так і як його використовувати?» Олег Вікторович, м. Красилів.
При ішемічній хворобі серця, при пороку серця, міокардії квітковий пилок помічний. Вживати по 1 чайній ложці (без горбочка) 3 рази на день за 30 хв. до їжі. Самі зерна пилку в організмі людини важко розчиняються, а тому для швидшого розчинення і засвоювання корисно розмішати в скляній банці пилок з медом (1:0,5). Вживати по одній столовій ложці 2-3 рази на день, тримаючи в роті до повного розчинення і не запивати.
«Мені поставили діагноз, що засмічений шлунок. Як його почистити?» Віктор Сергійович,  с. Маниківці.
В аптеці купіть листя подорожника. 1 столову ложку залити 1 склянкою (200 мл) окропу. Настояти 15 хв. Процідити. Пити по 1 столовій ложці 4 рази на день за 30 хв. до їжі.
Хай Господь всім допомагає.