Нещодавно на базі Комунального некомерційного підприємства «Хмель­ницька обласна дитяча лікарня» запрацювало новостворене відділення інтенсивної терапії новонароджених.
У ньому отримують усю необхідну медичну допомогу малюки до 28 днів із дихальними розладами, ураженнями центральної нервової системи різного генезу, гемолітичною та геморагічною хворобами та захворюваннями інших систем організму, які потребують інтенсивної терапії. 

Варто наголосити, що відділення обладнане надсучасними апаратами штучної вентиляції легень, у тому числі високочастотною осциляторною ШВЛ, укомплектовано апаратами для інфузійної  терапії, також обладнанням для цілодобового моніторингу життєво важливих функцій організму.
Залежно від ваги і потреби в зігріванні, новонароджені можуть перебувати у відкритих реанімаційних системах або кувезах. Важливо, що за необхідності в будь-який час доби проводяться всі види лабораторних та інструментальних досліджень.
Відрадно, що за період роботи відділення інтенсивної терапії новонароджених у Хмельницькій обласній дитячій лікарні вже успішно проліковано семеро немовлят.
Наразі в ньому перебуває двоє діток. Однак відділення інтенсивної терапії новонароджених одночасно може надавати допомогу шести маленьким пацієнтам.
Як наголосила директор КНП «Хмельницька обласна дитяча лікарня» Лілія Брухнова, у перспективі відділення перемістять у новий лікувально-діагностичний корпус Хмельницької обласної дитячої лікарні і розгорнуть ліжкомісця для 12 немовлят.
Потрібно зазначити, що після відділення інтенсивної терапії новонароджених малюк потрапляє до відділення постінтенсивного виходжування для новонароджених та постнатального нагляду для подальшого обстеження та лікування. 
На сьогодні віділення надає допомогу не тільки пацієнтам переведених із відділення інтенсивної терапії новонароджених, а й тим, які поступають із інших медичних закладів Хмельниччини.
Новонароджені з проблемою вигодовування, проблемами адаптації, затяжної жовтяниці, анемії, іншими патологіями після 28 днів життя отримують висококваліфіковане обстеження, лікування та реабілітацію в умовах стаціонару.
Маленькі пацієнти отримують консультації всіх необхідних спеціалістів, в тому числі і за допомогою телемедицини.