Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 1114

Для забезпечення безперебійного централізованого постачання кисню для хворих на Хмельниччині продовжується встановлення кисневих станцій, закуплених за рахунок субвенції з державного бюджету. Це насамперед дозволить зменшити залежність від його поставок від виробників.

Ще напередодні нового року першу таку станцію встановили у Красилівській багатопрофільній лікарні, потім її отримала Хмельницька міська лікарня, яка також є одним із лікувальних закладів, що надає стаціонарну допомогу хворим з COVID-19. Тут розгорнуто 300 ліжок для таких пацієнтів.
Варто зазначити, що це станція контейнерного типу вартістю 8,3 мільйона гривень і вона може одночасно забезпечити потребу в кисневій підтримці понад 100 хворих.
Як наголошує заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Ткачук, централізоване постачання кисню важливе не лише для лікування хворих із COVID-19. «Наявність доступу до кисню для кожного пацієнта – це нормальна світова практика, яка дозволяє забезпечити надання медичної допомоги за сучасними стандартами. Це ще один крок на шляху розбудови нашої медичної галузі, і дуже важливо, що ми бачимо тут підтримку держави», –  сказав посадовець.
Загалом для області було передбачено 28 мільйонів гривень на закупівлю кисневих станцій. Головним розпорядником коштів виступив Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації. Всього за кошти цієї субвенції закуплено шість станцій для опорних лікарень області. Окрім Хмельницького та Красилова, такі кисневі станції отримають Городок, Дунаївці та Кам’янець-Подільський. Ще 2 мільйони гривень з цих коштів направлено в рамках співфінансування на придбання станції у Славуті. До речі, саме киснева станція у Хмельницькій міській лікарні є однією із найпотужніших серед придбаних.