Нові контейнерні станції OxyFresh 500 прибули до Білогірської та Волочиської багатопрофільних лікарень, вчора ще дві доставили у Хмельницьку центральну районну та Летичівську багатопрофільну лікарні, а сьогодні вже п’ята для області станція прибула до обласного госпіталю ветеранів війни, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

Хоча військовий госпіталь ветеранів війни не залучений до допомоги хворим на коронавірус, киснева станція необхідна для пацієнтів, які лежать на 200 ліжках та під’єднані до централізованої системи постачання кисню. Нова станція дозволить вирішити питання нестачі кисню та залежність від поставок із заводів-виробників.

Генератор вироблятиме 94% кисень з повітря, його потужність – 500 л кисню на 1 хвилину, тобто вона зможе забезпечити 50-60 ліжок при середньому споживанні 8 л/хв для 1 пацієнта.

Також киснева станція містить в собі додаткові газоаналізатори та витратоміри з можливістю дистанційного керування, таким чином лікарня зможе контролювати кількість та якість кисню. Оскільки це станція контейнерного типу, для її встановлення немає потреби будувати окреме приміщення, в лікарні має бути облаштований лише бетонний майданчик.

Міністерством охорони здоров’я України та Урядом виділено додатково кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації, під’єднання до мережі живлення та інші потреби для запуску на суму 765 тисяч гривень на кожну лікарню.

Наразі буде здійснено монтаж та підключення отриманих станцій до електроживлення та до системи централізованого постачання кисню лікарень.