Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 511

Кам’янець-Подільський, власне, як і область у цілому,  активно приймає переселенців. Лише за останню добу офіційно через пункти прийому, таких є три, зареєстровано понад чотириста осіб.  Серед них багато вагітних жінок, дітей, які потребують кваліфікованої медичної допомоги.

Тож у цей непростий для країни час медикам додалося чимало додаткової роботи. Особливо для  колективу міського перинатального центру, який   працює з переселенцями та надає їм весь спектр необхідних медичних послуг.
Так, за  7 днів війни  ним прийнято 4 пологів, 18 пацієнтам надано  амбулаторну допомогу, 19 вагітних поставлено на облік, госпіталізовано троє осіб, з них двоє дітей. Більшість пацієнтів з Київської, Сумської та Харківської областей.
Начальник управління охорони здоров’я міської ради Юрій Пливанюк зазначив, що жінкам, які опинилися у тяжких життєвих ситуаціях  нічого хвилюватися  щодо безпеки. Приміщення перинатального центру має укриття,  в якому створені всі необхідні умови для перебування. У ньому лікарі можуть надавати кваліфіковану медичну допомогу, зокрема, приймати пологи.
До речі, незважаючи на воєнний стан, у Кам’янці  працюють шість пунктів вакцинації й містянам   продовжують проводити   щеплення від коронавірусної  хвороби.