Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 305

Директор КНП «Хмельницька обласна дитяча лікарня» Лілія Брухнова наголосила: «В медичному закладі перебувають декілька сімей вимушених переселенців із різних областей України через постійні обстріли їхніх домівок російськими військовими. Проте чимало дітей, маючи різні захворювання, потребують медичної допомоги в цей складний час. Тому в стінах нашого закладу ми максимально згуртовано працюємо, щоб їм допомогти».

Донька пані Ольги Анна розповіла, що протягом тижня в столиці вони практично не виходили з бомбосховища. Тож вирішили якось дістатися до родичів на Волинь. Проте при в’їзді до Хмельницького їхній автомобіль серед ночі потрапив у ДТП.
Ясна річ, хмельницькі волонтери не могли залишити в біді цю сім’ю, тож швидко доправили її до пункту для переселенців, що в кінотеатрі імені Шевченка. «Ми щиро вдячні всім волонтерам і небайдужим людям, які були з нами дуже привітними та допомогли — нагодували й знайшли місце для ночівлі. Крім того, наступного дня волонтери евакуатором доставили автомобіль в автомайстерню», — ділиться жінка.
Також Ольга розповіла про проблеми зі здоров’ям у її сина Андрійка: «Через постійне перебування у київському підвалі в нього почалося загострення бронхіальної астми, яке супроводжувалося сильним кашлем. І звичні ліки та інгалятор вже не допомагали. Тож оперативно разом із мамою дітей доправили до Хмельницької обласної дитячої лікарні. Хлопчику надали кваліфіковану та всю необхідну медичну допомогу. Зараз його здоров’ю нічого не загрожує, він проходить усі необхідні обстеження.