При розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 на проспекті Миру Маріуполя в підвалі знайшли близько 200 тіл загиблих під завалами з високим ступенем розкладання. Через відмову місцевих збирати та упаковувати тіла загиблих, МЧС росії залишило місце робіт. Крізь частково розібрані завали чути сморід майже у всьому кварталі.

Про це повідомив у Телеграмі радник маріупольського мера Петро Андрющенко. Через запровадження роботи з поховання та ексгумації так званої «державної корпорації «ритуал» з Донецька, процес перепоховання з дворів багатоповерхівок фактично зупинено. Для «офіційного» безкоштовного перепоховання треба дочекатись черги, самостійно привезти тіло загиблого в «морг», вдавши, що тіло загиблого щойно знайдено. Або погодитися на запис відео, де заявник скаже, що вбитий саме українською армією. Через такі умови в імпровізованому моргу біля «Метро» на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів (на фото). Місто перетворилося на суцільне кладовище.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомбили беззбройних мешканців, блокували гуманітарну допомогу. Житлові будинки, об’єкти інфраструктури, школи,  лікарні і підприємства — зруйновані. Маріуполь без нормального енерго-, водо- та газопостачання.
Зрадника України, посіпаку рф Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «відновлення життя міста».