Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 3362

Наше інформаційне поле перегріте величезним обсягом інформації. На превеликий жаль це використовують російські спецслужби. Розуміючи настрої та психологію людини, вони намагаються реалізувати свої ІСО (інформаційно-психологічні операції — авт.). І дещо в них вдається. А технології російських спецслужб не змінюються з часів Першої світової. Більшовики тоді розвалювали армію через своїх агентів-агітаторів та підбурювання суспільства. Так саме намагаються вони робити й сьогодні.

Йдеться про 4 фази їх схеми:
1. Через завербовану агентуру, газети та листівки або через корисних ідіотів, закидають інформацію, що треба здаватися або покинути свою позицію, що Україна не може виграти у росії та програє, що це війна олігархів, що від України вже відмовились США та ЄС. Головне завдання - це посіяти сумнів та закласти базис до майбутнього дезертирства або паніки.
2. Паралельно з цим працює агентура з матерями, родичами та знайомими військових тої військової частини по якій реалізується ІПСО. Тут схема теж не нова і її росіяни намагалися вже використовувати у 2014 році. Тоді вкидалася класична дезінформація, що якась частина "гола, боса, всі хворі та голодні, дітей кинули на смерть без зброї, а командири зникли". Головна задача - це підняти галас, що все погано. І коли до якоїсь матусі у магазині "випадково" звертається жіночка просячи підказати "яка тушкованка краща", бо треба ж купити для дитини, в якої "нема чого їсти та чим воювати", та яка "випадково" воює в одній частині з сином тої матусі, то це і є один з варіантів початку ІПСО.
3. Третя фаза - це розповсюдження цієї інформації через ЗМІ, соціальні мережі, та агентів впливу. Головне завдання - посіявши паніку, мотивувати військових та їх родичів на публічні заяви, деморалізувати суспільство та... підштовхнути мобілізованих звільнити ті ділянки фронту, які цікаві окупанту та на які зайдуть війська ворога.
4. Через групи у соцмережах та анонімних каналах висвітлити цю ситуацію та маніпулюючи створити відчуття, що це масове явище. Для цього російські спецслужби системно використовують соцмережі, ботів, ЗМІ та лідерів суспільної думки. Дехто це робить через власну дурість або наївність, а дехто за гроші. В будь-якому випадку - це робота в інтересах кремля і проти України. Тож ви повинні розуміти, що поширюючи якусь неперевірену інформацію можете стати учасником російської ІПСО.
Тому ще раз наголошуємо, що не треба всьому вірити. Перевіряйте будь-яку інформацію. Правило "трьох джерел" ще ніхто не скасовував. Розвивайте критичне мислення. Це необхідно, як під час війни, так і під час миру. Та використовуйте лише офіційну інформацію, наприклад від Генштабу, або перевіряйте інформацію у безпосередніх учасників подій, яким довіряєте.
Окупанти не можуть реалізувати свої плани. Вони пройшли вже шлях від "Взяти Київ за три доби" до "Взяти абищо за три місяці та втратити війська, як за два роки війни в Афганістані". Але їм потрібні перемоги. Тому вони намагаються воювати гібридно. Час зрозуміти це та не допомагати ворогу реалізовувати ІПСО. Україна все одне переможе. Тож, тримайте стрій, вірте в ЗСУ та Залужного! І все буде Україна!