Фахівцями комунального некомерційного підприємства «Дитячий медичний центр» Кам’янець-Подільської міської ради завершено огляд юнаків, які у 2023 році мають стати на облік у військкоматі.

Директорка медичного закладу Тетяна Очеретенко розповіла, що членами комісії, а це 11 лікарів-спеціалістів, оглянуто і обстежено понад пів тисячі допризовників-кам’янчан. Усім їм проведено електрокардіограми, різні лабораторні дослідження тощо.
Тетяна Юхимівна зазначила, що, на жаль, 55,4% хлопців мають проблеми зі здоров’ям. 22% — ортопедичні, 12% — кардіологічні, 9% — офтальмологічні та інші. Одними із головних чинників, які впливають на цю ситуацію, є погана екологія, зловживання комп’ютерними іграми, малорухливий спосіб життя, якість харчування, нехтування заняттям спортом.
«Тож наше спільне завдання — медиків, батьків, вчителів — докласти максимум зусиль, щоб до 18 років поліпшити здоров’я юнаків допризовного віку. Хоча, власне, здоров’я кожного з них значною мірою залежить від них самих. І слід пам’ятати, що в ЗСУ повинні служити чоловіки фізично розвинуті та з міцним здоров’ям», — констатує лікарка.