І після року війни українці змушені залишати свої домівки та втікати від такого близького подиху смерті. Хмельниччина залишається відносно спокійним регіоном, продовжує надавати прихисток внутрішньо переміщеним особам з різних куточків України. Понад 200 тисяч переселенців, завдяки злагодженій роботі місцевої влади та волонтерів, були забезпечені усім необхідним одразу ж після свого переїзду.

Проте ці люди потребують подальшої підтримки. Саме тому волонтерський штаб «Українська команда» Хмельниччини започаткував постійні проєкти підтримки внутрішньо переміщених та осіб, які постраждали від війни.
Так, ще з травня минулого року в штабі «Української команди» надаються юридичні консультації. Понад 500 осіб отримали роз’яснення щодо виплат переселенцям, також їм допомогли в переоформленні пенсії. Окремий напрям юридичних консультацій — захист прав військовослужбовців. Таку допомогу спеціалісти надають безкоштовно, а головне — швидко та професійно.
Важлива також і психологічна допомога, адже щоденні обстріли, переїзд, викликають глибокі душевні переживання, з якими потерпілим від війни важко справитися самотужки. Саме тому «Українська команда» започаткувала проєкт надання психологічної допомоги в форматі on-line. Професійний психолог анонімно надає поради та допомагає справитись із важким психологічним станом усім, хто цього потребує.
Крім того, волонтери подбали про курс просвітницьких лекцій, під час яких історики та культурологи розповідають про Хмельниччину, знайомлять з її особливостями та традиціями.
Робота триває і в планах «Української команди» ще багато цікавих проєктів для підтримки внутрішньо переміщених осіб і таких, які формуватимуть нове суспільство патріотів.