Колишньому виконувачу обов’язків першого заступника голови правління ПАТ «Укртатнафта», який зараз перебуває під вартою, повідомлено про нову підозру. Йому інкримінують умисне ухилення від сплати акцизного податку.

Відповідну суму нинішнє керівництво ПАТ «Укртатнафта» перерахує на користь держави у вигляді податків, не сплачених колишніми власниками. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України.
Достовірно знаючи про наявність достатньої кількості коштів на рахунках, ПАТ «Укртатнафта» податок не сплатила. Таким чином, станом на 2 квітня 2022 року виникла заборгованість зі сплати акцизного податку в розмірі понад 687 млн грн.
Згодом із метою приховування злочину та уникнення відповідальності службові особи компанії скерували листи до Державної податкової служби України та інших державних органів щодо неможливості належного ведення податкового та бухгалтерського обліку внаслідок ушкоджень, отриманих під час збройної агресії російської федерації та республіки білорусь.
Раніше правоохоронці викрили керівництво «Укртатнафти» на ще одному факті ухилення від сплати податків в сумі 605 млн грн, які вже відшкодовані державі. Відповідну суму спрямовано для забезпечення потреб Сил оборони.
Розслідування проводиться за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.