«Упродовж 4 днів 170 учасників – школярів і педагогів – змагалися у тактичній, саперній підготовці, знанні історії, метанні гранати, стрільбі, перетягуванні канату тощо.

Цьогорічний етап змагання ми присвятили хмельницькому педагогу, Почесному громадянину Хмельницького Анатолію Назаренку, який ще кілька років тому разом із нами організовував цю гру, але після 24 лютого став на захист країни і загинув як Герой.
Нація, яка горить військово-патріотичним вихованням, приречена на перемогу. Навіть більше – на неї ніхто не захоче нападати. Те, що у нас в місті і по всій країні ще до 2012 року грали «зарніцу», опосередковано теж частково є причиною війни, яку переживаємо зараз. Нав’язаний нам комплекс меншовартості вбивав уже тоді. Зараз ми інші.
Дуже хочу вірити, що жодному з юних учасників і учасниць цьогорічної гри ніколи не доведеться брати в руки зброю і захищати Україну, бо до того часу ми переможемо цю нечисть, але готовність має бути завжди.
Днями ми провели в останню путь наймолодшого нашого полеглого воїна, якому було без кількох днів 19 років. На нашій Алеї слави вже спочиває двоє вісімнадцятирічних захисників, які добровільно стали на захист України. А скільки їх є у лавах війська зараз! Я пишаюся нашою молоддю! Будемо робити все від нас залежне, щоби в майбутньому ворог навіть думати боявся про війну з ними.
Працюємо далі…
Тримаймо стрій!», - зазначив міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.