Харчування дітей у школах та садочках — це не тільки питання здоров’я, а й креативності. Як зробити так, щоб їжа була смачною, різноманітною та відповідала нормам? Як поєднати улюблені страви дітей з вимогами законодавства? Як розвивати професійні навички працівників харчоблоків закладів освіти та стимулювати їхню творчість?

Ці та інші питання обговорювалися під час тренінгу «Платформа креативних ідей. ЗнаЇмо — коли ми знаємо, що їмо», який відбувся у межах тижня професійно-технічної освіти для працівників харчоблоків закладів освіти області, сестер дієтичного харчування, технологів Хмельниччини.
Спікером тренінгу була спеціалістка з харчування Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради Ольга Гура. Вона поділилася з учасниками інформацією про сучасні напрямки в харчуванні дітей, які прижилися в нашій територіальній громаді, розповіла про особливості розробки сезонного меню, дала поради щодо пошуку компромісу між уподобаннями дітей та нормами харчування.
Учасники тренінгу також мали змогу поділитися своїм досвідом роботи в харчоблоках громади, розповісти про свої досягнення та зміни в харчуванні. Вони показали свої творчі, новаторські ідеї.
Особливо цікавим був етап «мозкового штурму», коли учасникам було запропоновано однаковий набір продуктів, але приготувати потрібно було різні страви. Таким чином, вони продемонстрували свою фантазію та майстерність, а також отримали новий досвід та натхнення.
Ольга Гура зазначила, що метою тренінгу було не тільки дати учасникам нові знання та навички, а й показати їм, що харчування — це не лише обов’язок, а й можливість для саморозвитку та самовираження.
Тренінг став прикладом того, як можна поєднати професійне навчання з креативною платформою, яка сприяє розвитку ідей та поліпшенню якості харчування дитячого колективу.