Як не втратити сенс життя і продовжити боротьбу – курсанти-прикордонники зустрілися з відомим спецпризначенцем Олександром Дарморосом.

Вчора, в Хмельницькій обласній бібліотеці курсанти Національної академії взяли участь в тематичній зустрічі зі спецпризначенцем, військовим розвідником та ветераном російсько-української війни Олександром Дарморосом. Захід відбувся в рамках акції-вшанування «Сила нескорених» та з нагоди Дня Героїв України. Сьогодні ветеран на посаді психолога, а раніше спецпризначенець виконував численні бойові завдання, в ході одного з яких отримав множинні осколкові поранення, втратив зір та залишився без частини ноги. Олександр переніс численні операції, пережив роки лікування та реабілітації в українських лікарнях та клініках США та не втратив сили духу і повернувся до активного життя.
Під час зустрічі Герой поділився із курсантами своїм життєвим і військовим досвідом, розповів про важке відновлення після отриманого поранення та проходження реабілітації. Військовий говорив про те, що допомагає мотивувати себе, як опановувати власні емоції та допомагати пораненим, використовуючи та поєднуючи психологічні техніки та набуті знання. Також ветеран розповів як знайшов себе в службі у новому статусі, як морально сприймати своє становище та не опускати руки, а мало того – стати корисним для підтримки побратимів. «Героєм людину роблять її вчинки, а не те, що про неї розповідають», – відповідав Олександр на питання курсантів, пояснюючи чому не любить коли його називають героєм та додавав що знає чимало військових які робили героїчні вчинки і роблять їх повсякчас, борючись з агресором.
Увесь час поруч з Олександром сиділа його Хена – собака-поводир, впевненість і спокій за господаря якої тільки підкреслював залізний характер та справжню волю до життя Героя.