Десять років тому в Кам’янці-Подільському зареєстровано благодійний фонд “МІСт” імені Михайла Савенка, заснований київським підприємцем і меценатом Дмитром Савенком на честь свого батька Михайла Михайловича, повоєнне дитинство якого пройшло у сиротинці села Лісоводи, що на Городоччині. Відтак, отримавши відповідну фахову освіту, Михайло Савенко все своє життя присвятив будівництву, став знаним в Україні містобудівником, саме його рук праця і споруджений знаменитий кам’янецький міст “Стрімка лань”.

Нині на рахунку благодійної савенківської організації десятки, якщо не сотні доброчинних дій. Зокрема, її підшефними є 17 закладів освіти Хмельниччини, в яких виховується та навчається близько двох з половиною тисяч дітей, котрі опинилися у нелегких життєвих ситуаціях, впродовж багатьох років вона опікується єдиною у Західній Україні кам’янецькою мотобольною командою “Поділля-Мотор”, з початку повномасштабної війни “МІСт” активно допомагає дітям внутрішньо переміщених осіб, тісно співпрацює з Кам’янець-Подільською районною військовою адміністрацією, спрямувавши чималі зусилля та кошти на допомогу військовим і тероборонівцям тощо.

Минулого тижня благодійний фонд зробив ще одну добру і пам’ятну справу для кам’янчан — подарував до дня народження їхнього міста скульптуру джури — юного козака-зброєносця (на фото), яка встановлена у центрі Кам’янця поряд зі стелою на честь міст-героїв України.
— Відтепер наше місто оберігатиме ще й джура. Викуваний із чорного заліза, він уособлює силу духу українців, нездоланність та волю до перемоги. А прапор у його руках — нашу боротьбу за незалежність крізь століття. Дякую за такий проєкт і подарунок киянину з кам’янецьким корінням, меценату, засновнику БФ “МІСт” імені М. Савенка — Дмитру Савенку та президенту фонду Сергію Ісаєнку, виконавцям цього образу, які вклали в роботу всю душу — скульптору Сергію Кляпетурі, художнику по металу Роману Кліщу. Особлива вдячність нашим воїнам-джурам, які захищають святу українську землю. Упевнений, цей куточок стане гарним пам’ятним місцем і символом нашої незламності, — наголосив під час відкриття монумента молодому козацькому вихованцю Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Посітко.