В Україні дано старт масштабній програмі створення сучасних лісових рекреаційних пунктів. Цього року ДП «Ліси України» планує збудувати 120 об’єктів по всій державі. З них – майже два десятки з повною інфраструктурою, де в наявності увесь необхідний для відпочинку інвентар, вода, електроенергія, дрова; де є не тільки спортивні й дитячі майданчики, а й екологічні стежки в привабливих місцях. Хмельниччина, на теренах якої вже діє 46 лісових зон відпочинку, активно долучилася до масштабної програми.

Нещодавно лісівники Шепетівщини завершили реновацію зони відпочинку «Дубки», яка розташовується обіч автотраси, в селі Камʼянка, що за кілька кілометрів від Шепетівки.  На території комплексу обладнали п’ять альтанок та закритий будиночок. Їх зручно використовувати для пікніків, відпочинку з друзями та сім’єю. Поруч встановили мангали. Облаштовано дитячий майданчик з гойдалками, каруселями, ігровими лазалками. Працює мазагин екопродукції «Лісовичок», де продають смаколики та сувеніри.
У Славутській філії завершують будівництво нової зони відпочинку, що розташовується між Славутою та Крупцем. Лісівники створили комфортні умови для дозвілля на свіжому повітрі. Збудовано п’ять альтанок відкритого типу. Дві з них обладнані пічками, а біля інших є мангали. Облаштовано дитячий та спортивний майданчики. На території побудували автостоянку з сонячними панелями, завдяки яким у майбутньому можна буде використовувати відновлювальні джерела енергії. Наразі лісівники зводять павільйон для реалізації декоративних рослин. Там відвідувачі зможуть познайомитися з різноманітними видами рослин та придбати їх для озеленення власної присадибної ділянки. В процесі будівництва також магазин, де можна буде купити екологічно чисту продукцію з лісу.
В Ярмолинецькій філії готуються до будівництва сучасного рекреаційного пункту «Затишок» у лісовій зоні поблизу з курортом «Сатанів». Тут будуть одноповерхові будинки літнього відпочинку з можливістю проживання. Їх забезпечать водопостачанням, електрикою, каналізацією. На двогектарній площі також розташують альтанки, торгові ятки, сауни, дитячі й спортивні майданчики.
Як бачимо, лісівники краю повсякчас дбають про відпочинок людей у зеленій оазі.