У народі кажуть: «Немає нічого гіршого, ніж не бачити білого світу». Історія свідчить, що протягом багатьох віків сліпі були приречені на жебрацтво або мали утримуватися родичами або ж церковною громадою. Та вони завжди прагнули до праці, аби змінити свою ситуацію на краще і стати людьми, потрібними суспільству.

Постановою Всеукраїнського Центрального Виконавчого Комітету Ради Народних Комісарів УРСР про Українське товариство сліпих від 4 червня 1933 року було утворено Українське товариство сліпих. Історія організації дуже тривала та плідна, створювалися підприємства, клуби відпочинку, бібліотеки, озвучувалася література, процвітала культура тощо.
Всеукраїнське товариство сліпих має свої представництва в кожній області та первинні організації в багатьох містах. Хмельницька обласна організація УТОС із 2021 року знаходиться у Кам’янці-Подільському та має первинні організації в Ізяславі, Летичеві, Шепетівці, Хмельницькому, Старокостянтинові, Кам’янці-Подільському, котрі охоплюють усі міста та села області. Наразі наші організації обслуговують понад 1300 осіб з інвалідністю по зору.
Насамперед дякуємо всім членам УТОСу, працівникам, спеціалістам, керівникам підприємств, організацій, які, не шкодуючи своїх сил, робили і роблять усе залежне від них, щоб система Українського товариства сліпих функціонувала.
Наші організації неприбуткові, тому здійснюють свою діяльність виключно за рахунок благодійних надходжень.
Уклінно просимо подолян, співвітчизників, небайдужих до чужого горя, милосердних людей долучитися до благородної справи і протягнути руку допомоги своїм незрячим землякам.
Будемо щиро вдячні за будь-яку підтримку.
Наші реквізити:
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., viber, telegram 0969022381
Телефон: 0969593446
м. Кам’янець-Подільський, вул. Драй-Хмари, 48
ЄДРПОУ: 23843578
IBAN UA253204780000026003924905978
АТ «УКРГАЗБАНК»
Код банку 320478
Сподіваємося на розуміння і чуйність.
Бажаємо вам і вашим близьким доброго здоров’я і благополуччя.
Заздалегідь вдячні.