Саме таку кількість наших дітей рашисти насильно вивезли з тимчасово окупованих територій України. Однак, як зазначає радник з питань комунікацій керівника Офісу Президента Дарія Зарівна, насправді цифра таких злочинів може бути значно більшою.

Тому в Україні започаткували рух Bring Back Kids UA, який має об’єднати зусилля української влади, закордонних урядів та міжнародних організацій заради повернення додому всіх маленьких громадян України. 
Страшний геноцид, який влаштували росіяни, не вкладається в голові, адже в ХХІ столітті в цивілізованому світі фіксуються факти вбивств, знущань та викрадень дітей. Тому, як наголосив Президент України Володимир Зеленський, потрібно повернути дітей в Україну, і якнайшвидше, поки вони діти. Це – найважливіше!
Глава держави зазначив: «Перший крок уже зроблено: 371 дитина – вдома, в Україні. Хочеться повернути всіх, і, напевне, головний сенс – у назві програми: Bring Kids Back UA». 
Він також подякував усім, хто допомагає Україні на цьому шляху.
Під час виступу на саміті у Копенгагені Дарія Зарівна розповіла світовим лідерами про те, як росіяни викрадають українських дітей, вивозять їх силою з України. Вона назвала п’ять основних сценаріїв, за якими діють рашисти: забирають дітей з інституційних закладів; вбивають батьків; розділяють сім’ї під час фільтрації; роблять нестерпними умови проживання дітей на окупованих територіях; буквально викрадають дітей із місць, де вони живуть або навчаються.
Зокрема, є вкрай небезпечною ситуація в Енергодарі, в місті, де розташована Запорізька атомна станція. Там росіяни пропонували родинам відпочинок у дитячих таборах, але це виявилося депортацією.
І на запитання «Чому вони це роблять?» відповідь одна – це геноцид.
«Росіяни ніколи не погоджувалися влаштувати гуманітарні коридори, щоб діти приєдналися до рідних в Україні чи хоча б надали інформацію. росія приховує місцезнаходження дітей, – каже Зорівна. – Вони змінюють імена та громадянство. Вони хочуть, щоб діти перестали бути українцями. Завозять їх у віддалені регіони. Вони незаконно всиновлюють їх без згоди родичів. Їх намагаються зробити росіянами. Вони промивають мізки дітям і змушують проходити військову підготовку.
Тому ці звірства не можуть залишитися непоміченими. Саме тому путін і львова-бєлова – так званий омбудсмен із прав дитини рф, мають відповідати згідно з ордером Міжнародного кримінального суду».
Ясна річ, що росіяни через викрадення дітей прагнуть залякати українців, адже наляканими людьми, за їхньою логікою, краще вдається маніпулювати.
На превеликий жаль, статистика, яка оприлюднена українськими ювенальними прокурорами, вкрай прикра й болюча: 483 дитини загинули в нашій державі внаслідок збройної агресії рф.
Отож станом на ранок 31 травня цього року загалом більш ніж 1472 дитини постраждали внаслідок повномасштабної війни, з них понад 989 отримали поранення різного ступеня тяжкості.
І ці цифри не остаточні, триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.
Найбільше постраждало дітей на Донеччині, Харківщині, Київщині та Херсонщині. Тому в Україні працює платформа «Діти війни», на яку можна повідомити та знайти всю інформацію про дітей, які постраждали внаслідок війни рф проти України.
…І як би клята росія не намагалася нас зламати та залякати, маємо бути, як ніколи, об’єднаними й сильними заради одного – повернення усіх наших дітей додому.