Тридцять шість сімей військовослужбовців Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, дванадцять з яких — учасники АТО, напередодні Дня прикордонника отримали ордери й ключі від квартир. Нагадаємо, минулоріч, так би мовити, у першій черзі нового будинку заселилося тридцять дві родини військовослужбовців академії.
На врочисту подію, яку очікували тривалий час, щасливі власники нових квартир прийшли цілими сім’ями.

            

                                                                                          

«Українці цінують важку й непросту працю прикордонника, — зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. — Особливо зараз, тому що в найважчій ситуації в зоні АТО знаходились і знаходяться якраз прикордонники. В сірих зонах, у незрозумілих статусах, коли не знаєш до кінця, що можна, а що ні... Тому дуже важливо, щоб держава не лише говорила добрі слова на їхню адресу, а й робила правильні жести». Міністр зауважив, що рівень життя прикордонника має бути гідним, адже це заслужили офіцери, присвячуючи себе служінню Україні, й відзначив, що забезпечення прикордонників житлом має системний характер.
«Цьогоріч нам виділено 200 мільйонів гривень, за них ми будуємо дванадцять об’єктів, шість з яких здамо до кінця року, — запевнив Віктор Назаренко, голова Держприкордонслужби України. — Перед нами не просто об’єкт, це майбутнє академмістечко, де будуть жити викладачі академії, обслуговуючий персонал… Будьте щасливі у своїх оселях, — звернувся він до новоселів, — а ми свій обов’язок стосовно забезпечення всіх житлом однозначно виконаємо». Віктор Олександрович поінформував, що минулого року на зведення житла з Державного бюджету відомству виділено 60 мільйонів гривень, цьогоріч, як зазначалося, — 200, наступного вона може зрости вдвічі — так пообіцяв присутній на святі Арсен Аваков.
«Родина кожного прикордонника повинна відчувати підтримку держави», — переконаний заступник голови Адміністрації Президента Валерій Кондратюк, який побажав, аби в нових оселях панували родинне щастя, достаток і головне — любов до нашої країни.
Вітали щасливих новоселів й голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.
Після вручення ордерів та ключів від квартир високоповажні гості перерізали стрічку — будинок привітно зустрів новоселів.
…Будівництво академмістечка триває. У прикордонній академії зазначили, що загалом, на квартирному обліку в загальній черзі перебуває 325 родин прикордонників, з них 78 учасників бойових дій, 19 — ветеранів служби.
Тож попереду — нові щасливі урочистості.