Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) передала обладнання  вартістю мільйон гривень поліцейським Хмельницького для покращення кримінальних розслідувань  та більш ефективного  розкриття важких злочинів, зокрема й корупційних.

Детективи отримали  найсучасніші криміналістичні набори, цифрові криміналістичні фотоапарати, комп’ютери, принтери та монітори.
Технічна підтримка надана в рамках спільного проекту КМЄС та Національної поліції України щодо об’єднання функцій слідчих та оперативників під єдине підпорядкування.  Цей пілотний проект стартував у січні 2017 р. на  базі Бориспільського відділу поліції. Наразі він впроваджується  у восьми регіонах: Київській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Полтавській, Сумській, Харківській та Хмельницькій областях.
«Пілотний проект спрямований на зменшення бюрократії та підвищення ефективності кримінальних розслідувань,  адже оперативники та слідчі більше не перебуватимуть під різним підпорядкуванням та працюватимуть як єдина команда, —  наголошує  провідний радник КМЄС з питань кримінальних розслідувань Збінек Ванічек. — Така практика довела свою ефективність у країнах ЄС, які також вийшли з пострадянської системи».
У країнах Євросоюзу, наприклад, у Чехії, Литві, Польщі та Румунії функції оперативника та слідчого об’єднанні  в єдину універсальну посаду. Метою таких змін є ефективне розкриття та запобігання злочинам шляхом посилення координації в системі кримінальних розслідувань.