В Ярмолинцях замість стихійного сміттєзвалища, що десятиліттями розросталося, займаючи все більшу площу і заполоняючи «пахощами» прилеглі вулиці, з’явився дитячий ігровий майданчик. Жителі селища вкотре довели: все можливе, якщо є бажання. Правда, рук докласти треба, бо ж відомо: без труда нема плода. Отож  «Дитяча планета»,  а саме так назвали майданчик,  з’явилася завдяки зусиллям місцевих жителів (переважно батьків та бабусь  із дідусями) при підтримці місцевого керівництва  та спонсорів.

У перші дні жовтня відбулося його урочисте відкриття. Завітали на урочистості керівники району та селища, депутати обласної ради, всі, хто не стояв осторонь облаштування майданчика і, зрозуміло, малеча.
Ведучі нагадали гостям про рутину, що передувала такому гарному святу, про тих, хто долучився до  справи, адже для облаштування майданчика об’єдналися мешканці прилеглих вулиць. Повичищали все, повирізали, поприбирали, позагортали грейдером, що надав його підприємець Георг Погосян, розрівняли, завезли щебінь, пісок, будвідсів. Доклала рук  бригада колективного ремонтно-будівельного підприємства «Модерн».
Ігровий комплекс «Гермес»  та вироби з деревини: пісочниці, гойдалки, лави, огорожу, саджанці різних порід дерев для паркової зони надав директор ДП «Ярмолинецьке лісове господарство», депутат обласної ради від політичної сили «За конкретні справи»  Іван Кирилюк.
«Першим, до кого звернулися, – зазначила ведуча, – був Андрій Шутяк, наш односелець, депутат обласної ради, член фракції «За конкретні справи». Саме він з великим людським запалом та ентузіазмом пройнявся нашою ідеєю, активно допомагаючи у розв’язанні всіх адміністративно-організаційних проблем та питань».
Дітки віншували дорослих, які зробили їм такий дарунок,  короваями, піснями й танцями, а ті в свою чергу обдаровували їх іграшками та солодощами.
…Щойно почесні гості перерізали стрічку, дітвора сипонула в обсаджену квітами  дитячу планету. З’їжджали з гірок, гойдалися на гойдалках, розбирали подарунки… Випробовували все. І тішилися, бо ж матимуть де з користю проводити вільний час. Аби все було тут гаразд й дітвора зростала щасливою, освятив майданчик благочинний Ярмолинецького району митрофорний протоієрей Миколай Ковалик.
…На моє запитання: «Ну як вам?» дітвора дружно показує «Клас!».
«Можна скільки завгодно нарікати на безгрошів’я, важкі часи чи владу. А можна  просто захотіти і мовчки, спільно з громадою, взятися і зробити добру справу для себе, для нащадків, для свого краю»,  – стверджує одна з головних ініціаторів облаштування дитячого майданчика методист районного ЦКТД Ірина Бойко.