Найбільше багатство кожної країни – це  її народ, а найбільша його цінність –  діти. Кожна дитина – це наш найдорожчий скарб, наша радість і майбутнє. Саме в дітях  ми хочемо бачити здійснення своїх мрій   і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли  здоровими та радісними, прославляючи  свій рідний край, піклуємося про них і допомагаємо твердо стати на ноги. 

Але в міру тих чи інших обставин, частина дітей обділені материнським теплом та батьківською турботою. В таких випадках держава бере на себе всю відповідальність за їхню долю. Для цього й існують дитячі будинки різних типів. Один із них – Вовковинецька гімназія Деражнянського району.
Щоб зробити приємне дітям-сиротам, у рамках програми “Чужих дітей не буває”, волонтерами – братами Володимиром, Сергієм та Андрієм Бондарями – була внесена пропозиція провести збір продуктів харчування, одягу та взуття для сиротинця.
Віряни Православної Церкви України сіл Гвардійське та Нафтулівка Хмельницького району підтримали таку пропозицію та з благословення настоятеля Свято-Успенського храму Православної Церкви України, архімандрита Іова 9 листопада взяли активну участь у цій благодійній акції. Серед них – Зінаїда Бучаста, Тетяна Гріх, Ганна Зайонц, Людмила Карман із села Гвардійське. Надія Білик, Неоніла Бондар, Галина Гуменюк, Ганна Білик із Нафтулівки.
Завдяки їм дитячому будинку були передані дари, солодощі – пожертви парафіян у Дмитрівську поминальну суботу, також овочі й фрукти. Крім того, дітки отримали одяг і взуття.
Такі благодійні акції будуть продовжуватися.
Також 10 листопада віряни ПЦУ долучилися до акції Всеукраїнського дня молитви за дітей-сиріт, яка була проведена на території храму села Гвардійське.
Ми щиро вдячні всім вірянам організації “Релігійна громада Свято-Успенського храму Православної Церкви України" (с. Гвардійське, вул. Соборна, 58, Хмельницького району), зокрема, настоятелю храму – архімандриту Іову за організацію акції.
Особлива подяка братам-волонтерам Володимиру, Сергію та Андрію Бондарям за доставку та передачу гостинців дітям-сиротам Вовковинецької гімназії.
Бажаємо миру та злагоди кожній дитині наснаги та мудрості педагогам, серця яких сповнені любові до дітей.
Нехай Бог благословить усіх нас у добрих справах, а в країні панує мир і злагода.