Нічний швидкий фірмовий потяг № 137 «Максим Яровець» сполученням Лисичанськ — Хмельницький тепер щодня прибуватиме на наш залізничний вокзал: об 11.19 і о 17.23. Він долатиме 1115 кілометрів, з’єднуючи Поділля з Донбасом.

Хмельничанин Максим Яровець героїчно загинув за рідну країну на самісінькому світанку життя — у 21. «Син уже ніколи не повернеться додому, а потяг, названий його іменем, прибуватиме до рідного міста щодня», — втираючи гірку сльозу з вицвілих від горя очей, каже ненька Наталя Баран.
Яровець Максим Олександрович — командир роти глибинної розвідки 130-го окремого розвідувального батальйону Оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних сил України, лейтенант. 28 лютого 2016 року закінчив факультет підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення Одеської військової академії. З березня по липень 2016 року служив командиром взводу 2-ї розвідувальної роти та виконував обов’язки командира роти глибинної розвідки, з липня 2016 року — командир роти глибинної розвідки 130-го окремого розвідувального батальйону Оперативного командування «Захід».
З 14 березня 2016 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Його слухали і поважали значно старші підлеглі. Максим Яровець, командир з позивним «Скіф» загинув 5 жовтня 2016 року поблизу Мар’їнки під час виконання бойового завдання — повертаючись із розвідки, не дійшов до своєї позиції приблизно 500 метрів.
Ідея увічнити пам'ять Героя саме таким чином належить другові Максима, залізничнику Владиславу Бондарю. «У День залізничника України, — написав він на своїй сторінці у Фейсбуці, — я зрозумів, що відзначати своє свято, нічого не зробивши цінного для Максима, друга, якого немає поряд, щоб поділити свої досягнення, не маю морального права, і вирішив, що Максим — вартий того, аби його ім'я носив пасажирський поїзд».
У касовому залі Хмельницького вокзалу розмістили і пам’ятну дошку з короткою біографією Героя. Указом Президента України «За особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку» Максим Яровець нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, медаллю «Захисник України» від благодійного фонду Спілки Матерів Миру, почесною відзнакою міської громади «Мужність і Відвага». Він є Почесним громадянином міста Хмельницького. Меморіальна дошка є на фасаді рідної школи. Перед тим, як присвоїти потягу ім’я Героя, його осучаснили. Потяг — фірмовий, другого класу, тобто поліпшеного комфорту. Для нього відбирали персонал із найкращих провідників хмельницького резерву, які можуть забезпечувати якісні послуги. Він стане в Україні другим, після поїзда Владислава Зубенка, який загинув на Майдані, каже Владислав Бондар. Друг хоче, аби потяг був таким же взірцевим, як був Максим, тому в подальшому вагони ще пройдуть модернізацію, аби отримати перший клас фірмовості.