Центру екстреної медичної допомоги ціну на пальне збільшили, а кількість літрів зменшили.

Як повідомляє прокуратура області, господарський суд Хмельницької області та господарський міський суд Києва прийняли рішення, якими визнано недійсними додаткові угоди до договорів про закупівлю Хмельницьким обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф пально-мастильних матеріалів. Ці рішення також зобов’язують підприємство-постачальника поставити недодане пальне на суму 365 тис. грн.
Прокурори втрутилися в цю ситуацію, бо виявили порушення вимог законодавства при проведенні публічних закупівель.

Розслідування встановило, що в лютому 2018 року тендерним комітетом комунального медичного підприємства укладено договори з переможцем відкритих торгів про закупівлю коштом бюджету 86 тис. літрів бензину та 34 тис. літрів дизельного пального  загальною вартістю 2,3 млн. грн.

Та після проведення відкритих торгів, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі» та умов укладеного договору,  між замовником та постачальником укладено додаткові угоди, якими загальний обсяг пального, зменшено на 18,4 тис. літрів за рахунок збільшення ціни. Вбачаючи у цій «комбінації» порушення економічних інтересів держави, прокуратура захистила їх у судовому порядку, підприємство-постачальник виконає попередні зобов’язання  в повному обсязі.